Klarning for dummies

Tariq

Norbrygg-medlem
Er interessert i ulike råd for klarning av ulike typer øl. Har hørt om cold crash (har kjøleskap/gjæringsskap), gelatin, men kjenner lite til fremgangsmåtene. I tillegg finnes det sikkert mange andre tips, så kjør på med alt dere har av råd:)
 
For meg er det tilstrekkelig med å sette dunken på kjølerommet over natten (eller til jeg har tid til flasking). 7 grader er kaldt nok for meg. Blir krystallklart, uansett om det er ale, IPA eller pils.
 
Bruker 1/2 Protafloc tablet tilsatt siste 15min under koking ( på 40 L vørter) , og 15 dråper Brewers Clarex rett i gjæringskar/primærgjæring.
Dette er en lettvint måte som jeg synes fungerer veldig bra, og gjør ølet mitt rimelig raskt fint og klart. Skal du ta tiden til hjelp, tar det ofte ganske lang tid, synes jeg.
 
Tilbake
Topp