hei
Vi i Wäsche-Sprudler Brauereien brygget en pils, lot den stå 4 uker i primærgjæring og lagret den så på fat i en mnd, de første tre ukene på 12 grader, så den siste uka på 5-6 grader. Den første lagringsuka tappet vi fra fatet noen ganger, og ølet var utrolig klart og fint. Etter andre lagringsuka tappet vi på flasker som vi deltok i flaskekonkurransen med, og vi fikk også her kommentarer på at ølet var klart. Da vi skulle teste ølet rett før vi skulle dra det med oss til NM og stille i PF klassen, var ølet blitt uklart! Smaksmessig synes vi også at det hadde forringet seg noe, selv om det var fullt drikkbart og høstet en del godord på NM.
Hva kan ha skjedd her?
Vi i Wäsche-Sprudler Brauereien brygget en pils, lot den stå 4 uker i primærgjæring og lagret den så på fat i en mnd, de første tre ukene på 12 grader, så den siste uka på 5-6 grader. Den første lagringsuka tappet vi fra fatet noen ganger, og ølet var utrolig klart og fint. Etter andre lagringsuka tappet vi på flasker som vi deltok i flaskekonkurransen med, og vi fikk også her kommentarer på at ølet var klart. Da vi skulle teste ølet rett før vi skulle dra det med oss til NM og stille i PF klassen, var ølet blitt uklart! Smaksmessig synes vi også at det hadde forringet seg noe, selv om det var fullt drikkbart og høstet en del godord på NM.
Hva kan ha skjedd her?