Koble fra co2 ved lagring

-Tormod-

Norbrygg-medlem
Er det noe i veien for å koble fra co2 når ølet er 'mettet' med co2? Jeg karbonerer og serverer med ca 1 bar. I mitt hode vil det da etter nok tid være likevekt med co2 i headspace som i ølen (såfremt fatet er tett og det ikke blir tappet av). Dette har vel blitt diskutert før men jeg vil gjerne ha det bekreftet da det frigjør verdifull plass i kylen til flasker.
 
Jeg har en fryser som jeg oppbevarer fatene i, men den tok kvelde. Frem til jeg fikk kjøpt ny satt jeg fatene i et rom i kjelleren (14grader). Den nye har jeg ikke ordnet med slanger inn/ut så nå setter jeg trykk på fatene og kobler av hver gang. Fungerer helt greit.
 
Så lenge fatet er tett så holder ølet seg karbonert ja..om det står varme eller kaldt skal ikke ha noe å si..
Har fått tak i bryggerifat med ringnes der det var 7-8 liter øl igjen som gikk ut på dato for 2-3 år siden,stått i garasjen hos noen..Var perfekt karbonert enda det..var ikke blitt dårlig heller...
 
Så lenge fatet er tett så holder ølet seg karbonert ja..om det står varme eller kaldt skal ikke ha noe å si..
Har fått tak i bryggerifat med ringnes der det var 7-8 liter øl igjen som gikk ut på dato for 2-3 år siden,stått i garasjen hos noen..Var perfekt karbonert enda det..var ikke blitt dårlig heller...

Litt flaks da at fatskifting har gått renslig for seg :)
 
Er det noe i veien for å koble fra co2 når ølet er 'mettet' med co2? Jeg karbonerer og serverer med ca 1 bar. I mitt hode vil det da etter nok tid være likevekt med co2 i headspace som i ølen (såfremt fatet er tett og det ikke blir tappet av). Dette har vel blitt diskutert før men jeg vil gjerne ha det bekreftet da det frigjør verdifull plass i kylen til flasker.

Det går veldi greit, ingen grunn til bekymring.
 
Tilbake
Topp