Hei,
Skal nå snart i gang med mitt første brygg. (jippi! :skitbra Bestemte meg for American Dynamite Ale fra Moderne Hjemmebrygging boka.
I den oppskriften står det 60g Cascade humle 5.8%, 60 min koketid. I et par andre oppskrifter fra MH står det pellets spesifisert i oppskriften, jeg antar da at American Dynamite egentlig skal lages med humleblomst.
Jeg fikk kun ta i pellets fra Petit, og lurer på om jeg da må koke pellets kortere tid enn blomst?
Når det står 5.8% bak humlen, er det nivå av alfasyre det spesifiserer? På de pellets jeg får fra Petit står det 6.5%-8.5. Vil det også resultere i mindre koketid enn det som står oppgitt i oppskriften, evnt mindre pellets enn 60g?
Hvis svaret er ja på et av de spørsmålene, finnes det en formel for å regne ut korrekt koketid og/eller mengde pellets?
Helt til slutt lurer jeg på om jeg skal ta ut humleposene når jeg kjøler ned vørter etter endt koking, eller skal de ligge og "trekke" mens vørter kjøler?
Gleder meg som en unge til pakken fra Petit kommer på Torsdag :yes:
Skal nå snart i gang med mitt første brygg. (jippi! :skitbra Bestemte meg for American Dynamite Ale fra Moderne Hjemmebrygging boka.
I den oppskriften står det 60g Cascade humle 5.8%, 60 min koketid. I et par andre oppskrifter fra MH står det pellets spesifisert i oppskriften, jeg antar da at American Dynamite egentlig skal lages med humleblomst.
Jeg fikk kun ta i pellets fra Petit, og lurer på om jeg da må koke pellets kortere tid enn blomst?
Når det står 5.8% bak humlen, er det nivå av alfasyre det spesifiserer? På de pellets jeg får fra Petit står det 6.5%-8.5. Vil det også resultere i mindre koketid enn det som står oppgitt i oppskriften, evnt mindre pellets enn 60g?
Hvis svaret er ja på et av de spørsmålene, finnes det en formel for å regne ut korrekt koketid og/eller mengde pellets?
Helt til slutt lurer jeg på om jeg skal ta ut humleposene når jeg kjøler ned vørter etter endt koking, eller skal de ligge og "trekke" mens vørter kjøler?
Gleder meg som en unge til pakken fra Petit kommer på Torsdag :yes: