Satte for 1,5 døgn siden en 25 liters batch med kølch til gjæring. Ut av det blå fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt, og heiv gjernes-kveik i batchen. Er det noen som har erfaring med å bruke kveik i en slik oppskrift?
Videre har jeg et stort ønske om å smaksette ølen enda mer, gjerne i form av frukt/bær.
Er det noen som har gjort seg noen erfaringer med kombinasjonen frukt/bær + kveik?
Oppskrift som følger:
64C i 60 min
75C i 10 min
4,5 kg Pilsnermalt
0,5 kg Hvete
0,5 kg Vienna malt
1 kg spraymalt
koketid 90 min
15g Hallertau Magnum 90 min før kokeslutt
25g Hallertau Tettnang 10 min før kokeslutt
OG endte på 1.068.
Ikke foretatt SG-måling enda.
Videre har jeg et stort ønske om å smaksette ølen enda mer, gjerne i form av frukt/bær.
Er det noen som har gjort seg noen erfaringer med kombinasjonen frukt/bær + kveik?
Oppskrift som følger:
64C i 60 min
75C i 10 min
4,5 kg Pilsnermalt
0,5 kg Hvete
0,5 kg Vienna malt
1 kg spraymalt
koketid 90 min
15g Hallertau Magnum 90 min før kokeslutt
25g Hallertau Tettnang 10 min før kokeslutt
OG endte på 1.068.
Ikke foretatt SG-måling enda.
Sist redigert: