Hei
Jeg er glad i Kølsch og har brygget det for andre gang
Første gang gjæret jeg det på 16*C og lagret det noen uker før drikking og det smakte meget oppegående
- Brukte Gahr sin oppskrift på bryggselv sine sider.
Andre gangen brukte jeg Northern Brewer til bitter humle for å nå IBU cirka 10g (IBU 22) og til sammen 100g mittelfruh ila de siste 15 minuttene
- Denne gangen gjæret jeg det på cirka 20 grader og lot de stå i 2 uker til karbonering
Forskjellen nå er att de smaker litt beskere og kanskje litt mer krydder?
Har bare stått i 2 dager på 4*C men jeg lurer på om dette er gjæringstempen som har gjort de blir slik?
Likte den første best igrunn.. Vil de bli bedre etter lagring eller er det nå slik smaken blir fremover?
Jeg er glad i Kølsch og har brygget det for andre gang
Første gang gjæret jeg det på 16*C og lagret det noen uker før drikking og det smakte meget oppegående
- Brukte Gahr sin oppskrift på bryggselv sine sider.
Andre gangen brukte jeg Northern Brewer til bitter humle for å nå IBU cirka 10g (IBU 22) og til sammen 100g mittelfruh ila de siste 15 minuttene
- Denne gangen gjæret jeg det på cirka 20 grader og lot de stå i 2 uker til karbonering
Forskjellen nå er att de smaker litt beskere og kanskje litt mer krydder?
Har bare stått i 2 dager på 4*C men jeg lurer på om dette er gjæringstempen som har gjort de blir slik?
Likte den første best igrunn.. Vil de bli bedre etter lagring eller er det nå slik smaken blir fremover?