Jeg har planer om å brygge en imperial havre-kaffestout, basert på Fremont Brewing Company Bourbon Barrel Aged Dark Star. Oppskriften min er basert på informasjonen som jeg fant nest øvers i omtalene her: http://www.beeradvocate.com/beer/profile/20680/143753/.
Planen er å brygge 20 liter med brew-in-bag, og å gjøre en "partial mash". Det vil si at jeg har erstattet det meste av pale maltet med maltekstrakt og sukker. Maltet utgjør 4,35 kg (flaket havre, krystallmalt 60L, pale malt, røstet bygg, Carafa II), og av dette er 0,5 kg pale malt. Jeg tenker å bruke 2,5 kg maltekstrakt og 0,5 kg sukker i tillegg.
Siden den største kjelen jeg har er på 14 liter, har jeg tenkt å meske maltet i brew-in bag i den, og koke opp maltekstrakt og sukker i resten av vannet i en kasserolle ved siden av.
Jeg vil prøve å gjøre det på den måten for å få mest mulig øl ut av bryggingen!
Spørsmålet mitt er: Er 0,5 kg pale malt nok til å konvertere sukkeret i spesialmaltet - eller må jeg bruke mer pale malt for å få konvertet det ordentlig?
Så vidt jeg forstår, har alt spesialmaltet jeg skal bruke en konverteringsevne lik null...
Det er sikkert mange som har spurt om mer eller mindre det samme tidligere her på forumet, så hvis noen har en lenke til andre tråder som forklarer det med konvertering på en forsåelig måte, er det supert!
Planen er å brygge 20 liter med brew-in-bag, og å gjøre en "partial mash". Det vil si at jeg har erstattet det meste av pale maltet med maltekstrakt og sukker. Maltet utgjør 4,35 kg (flaket havre, krystallmalt 60L, pale malt, røstet bygg, Carafa II), og av dette er 0,5 kg pale malt. Jeg tenker å bruke 2,5 kg maltekstrakt og 0,5 kg sukker i tillegg.
Siden den største kjelen jeg har er på 14 liter, har jeg tenkt å meske maltet i brew-in bag i den, og koke opp maltekstrakt og sukker i resten av vannet i en kasserolle ved siden av.
Jeg vil prøve å gjøre det på den måten for å få mest mulig øl ut av bryggingen!
Spørsmålet mitt er: Er 0,5 kg pale malt nok til å konvertere sukkeret i spesialmaltet - eller må jeg bruke mer pale malt for å få konvertet det ordentlig?
Så vidt jeg forstår, har alt spesialmaltet jeg skal bruke en konverteringsevne lik null...
Det er sikkert mange som har spurt om mer eller mindre det samme tidligere her på forumet, så hvis noen har en lenke til andre tråder som forklarer det med konvertering på en forsåelig måte, er det supert!