Jeg har satt sammen min første oppskrift, en jule-IPA. Jeg er ikke 100% sikker på hvor fornuftig den er, så tar veldig gjerne imot konstruktiv kritikk!
Tanken er at det skal være en lettdrikkelig (dog en smule bitter) juleøl som skal attraktiv for både ølglade og mindre ølglade. Er og ute etter en skarphet som jeg håper vil passe godt med mettende og fyldig julemat.
Jeg er litt usikker på om nellik er veldig fornuftig. Tar gjerne imot råd om noen har brukt dette før.
25 liter:
5,5 kg Maris Otter (5,9 EBC)
1 kg Amber Malt (43,3 EBC)
0,5 kg Victory Malt (49,2 EBC)
50g Citra @ 60 min
35g Citra @ 15 min
35g Nelson Sauvin @ 5 min
31g revet appelsinskrell @ 5 min (Tenker enten organisk navleappelsin eller tørket appelsinskrell fra bryggselv)
50g Cascade @ 2 min
5g hele Nelliker @ 2 min
Safale US-05
Tørrhumling i 10 dager:
50g Cascade
35g Citra
35g Nelson Sauvin
Estimert IBU: 88,4
Estimert EBC: 20,5
Estimert OG: 1.062
Estimert alkoholprosent: 6,4%
*Edit: la til estimert estimert alkoholprosent
Tanken er at det skal være en lettdrikkelig (dog en smule bitter) juleøl som skal attraktiv for både ølglade og mindre ølglade. Er og ute etter en skarphet som jeg håper vil passe godt med mettende og fyldig julemat.
Jeg er litt usikker på om nellik er veldig fornuftig. Tar gjerne imot råd om noen har brukt dette før.
25 liter:
5,5 kg Maris Otter (5,9 EBC)
1 kg Amber Malt (43,3 EBC)
0,5 kg Victory Malt (49,2 EBC)
50g Citra @ 60 min
35g Citra @ 15 min
35g Nelson Sauvin @ 5 min
31g revet appelsinskrell @ 5 min (Tenker enten organisk navleappelsin eller tørket appelsinskrell fra bryggselv)
50g Cascade @ 2 min
5g hele Nelliker @ 2 min
Safale US-05
Tørrhumling i 10 dager:
50g Cascade
35g Citra
35g Nelson Sauvin
Estimert IBU: 88,4
Estimert EBC: 20,5
Estimert OG: 1.062
Estimert alkoholprosent: 6,4%
*Edit: la til estimert estimert alkoholprosent
Sist redigert: