Kullsyre fatøl.

Hei.
Hvordan blir det kullsyre i øl som er på fat, er det co2`en som lager det samtidig som den presser ølet ut av fatet, eller må det karboniseres med sukker, som en gjør med flasker?
 
Så fatet må stå med tilkoplet  co2 i noen dager, eller må det  være tilkoplet hele tiden? Viss en har flerne fat må alle være koplet til  en co2 flaske hele tiden? Har til nå kun tappet på flasker, men  vurderer å gå over til fat. Er helt blank på dette området. Så jeg trenger litt basic info om hvordan dette foregår.
 
Ole Bråten skrev:

Den linken er til medlemseksjonen på forumet. Du får tilgang der ved å melde deg inn Norbrygg.

Du må ha gassen tilkobla fatet heile tida. Først for karbonering av ølet, og som drivgass under tapping så du ikkje tapar kolsyre i ølet etterkvart som fatet tømmast for øl.
Du kan og karbonere med sukker på fatet, og så bruke gass når du tappar.

Du treng gassflaske, regulator, ev. forgreining om du vil ha fleire fat tilkobla samtidig, koblingar til fatet (gass inn, øl ut), fat med øl, gasslange, ølslange (lang og tynn) og tappekran enten type picknik, eller meir permanente greier i stål.

Ta kontakt med ein av bryggebutikkane, dei har ofte eit startkit.
 
Tilbake
Topp