Etter første brygg sitter jeg igjen med en erfaring av at nøyaktig kontroll av tempratur er viktig i mesking og gjæringsprosessen. Har prøvd flere middelklasse digitale og analoge termometere inkludert et IR termometer som ikke holder mål. IR termometeret er i utgangspunktet pinlig nøyaktig men måler feil når den rettes mot dampende vesker eller skinnende gjenstander. Dermed bruker jeg bare denne til måling av temperatur i gjærstarter for å unngå infeksjonsfare.
Den eneste billige termostaten jeg er positivt overasket over er STC-1000 som både er rask,nøyaktig og kan kalibreres. Vurderer derfor å skaffe en ekstra som jeg kan benytte som digitalt mesketermometer. Er det noen som har erfaringer med dette? Har skaffet en termowell i rustfritt stål, men denne er ubrukelig treig og vurderer derfor å skaffe en termowell i kobber istedet. Er dette noe problem? Ser for meg at kobber urenslig i forhold til rustfritt stål og at dette kan oksidere, gi usmak i ølet osv. Vurderer også å benytte termopasta i termowellen for raskere temperaturmålinger, men dette blir som lim å føleren vil ikke være mulig å benytte i ettertid? Kom gjerne med tips og erfaringer. Som nicket mitt tilsier kan jeg bidra med elektrokompetanse i bytte=)
Den eneste billige termostaten jeg er positivt overasket over er STC-1000 som både er rask,nøyaktig og kan kalibreres. Vurderer derfor å skaffe en ekstra som jeg kan benytte som digitalt mesketermometer. Er det noen som har erfaringer med dette? Har skaffet en termowell i rustfritt stål, men denne er ubrukelig treig og vurderer derfor å skaffe en termowell i kobber istedet. Er dette noe problem? Ser for meg at kobber urenslig i forhold til rustfritt stål og at dette kan oksidere, gi usmak i ølet osv. Vurderer også å benytte termopasta i termowellen for raskere temperaturmålinger, men dette blir som lim å føleren vil ikke være mulig å benytte i ettertid? Kom gjerne med tips og erfaringer. Som nicket mitt tilsier kan jeg bidra med elektrokompetanse i bytte=)