Hei, etter å ha brygget to hveteøl, en brown ale, en amber ale, en imperial brown og en IPA har jeg nå planer om å brygge min første pils/lager i morgen og har noen ting jeg lurer på i forbindelse med temperatur.
Jeg har et rom i huset som holder ca. 13 grader. Burdé dette holde for gjæring? Jeg planlegger å kjøle ned til rundt 8-10 grader og sette det på 13 grader. Jeg planlegger å gjær i 3 uker, men bør jeg mot slutten av denne perioden heve temperaturen noen grader for å kvitte meg med diacetyl?
Etter 3 uker gjæring tenkte jeg å flaske eller tappe over på fat for å lagre på fat/flaske. Blir dette riktig? Jeg ser at en del bruker veldig lav temperatur på lagring, men jeg mener å ha lest en plass at temperaturen mellom lagring og gjæring skal ligge på 6-7 grader?
Jeg brygger med Biab om det skulle bety noe.
Setter veldig stor pris på noen innspill her :biersmile:
Jeg har et rom i huset som holder ca. 13 grader. Burdé dette holde for gjæring? Jeg planlegger å kjøle ned til rundt 8-10 grader og sette det på 13 grader. Jeg planlegger å gjær i 3 uker, men bør jeg mot slutten av denne perioden heve temperaturen noen grader for å kvitte meg med diacetyl?
Etter 3 uker gjæring tenkte jeg å flaske eller tappe over på fat for å lagre på fat/flaske. Blir dette riktig? Jeg ser at en del bruker veldig lav temperatur på lagring, men jeg mener å ha lest en plass at temperaturen mellom lagring og gjæring skal ligge på 6-7 grader?
Jeg brygger med Biab om det skulle bety noe.
Setter veldig stor pris på noen innspill her :biersmile: