Hei! I min naivitet lurer jeg på hvordan det blir om man gjærer en pils oppskrift med ale gjær og vice verca?
Kan man erstatte pils malt med pale malt? Og omvendt? Trenger pils malt lengre meske tid og koking?
Mvh Roar
Pilsmalt trenger ihvertfall mere koking, 1,5 time med god avdamping og lite tilbakerenning for å få bort DMS.
Med alegjær på lav temp kan du risikere stopp eller lang gjæringstid utenom gjærtyper som greier begge deler.
Tror ikke du skal prøve lagergjær på aletemperaturer mener nå jeg.
Det var en episode av Brewing TV som tok for seg bl.a. brygging med lagergjær på høyere temperaturer. Tror det var denne. De kom vel frem til at enkelte typer lagergjær tåler høye temperaturer ganske godt. Var det WLP830?
Ellers kan US-05 gjære godt på lav temperatur (15 grader, for eksempel) og gi en nesten lageraktig renhet.
Man kan selvsagt lage en lys lager med pale malt, men den vil ikke smake helt som en pils.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.