Lagringstemperatur for lager

Hei!

Er det nokon som har ei formeining om kor store utslag lagringstemp. har for smak på lager?
Eg er mest interessert i om det gjer stor skjel å lagre på 4°C i staden for 1°C.
Og skal lagringstemp. helst være 1°C for all lager, og bayer og bokk?

G
 
Vi bruker et kjølerom som holder ca 5 grader, og synes vi får gode lagerøl.  Mulig det er enda bedre med 0-1 grad, men det viktigste er uansett å holde gjæringstemperaturen lav. 9-10 grader i rommet tror jeg er ideelt, og der bruker vi en fryseboks med en termostat fra en drikkevannskjøler.  Funker prima!
 
Hvorvidt lager blir bedre ved 1grad eller 0 som vi bruker skal jeg ikke uttale meg om.
Men vi lagrer ikke mer enn 14 dager med trykksetting  ved 0 på vanligstyrke lager før øllen er ferdig.
Dette under forutsetning at gjæringen var riktig og ved lavest mulig temperatur.
Som bonus får du at lageren blir kvitt all kuldetåke når du oppbevarer den ved 4-5 grader etterpå.
 
Tilbake
Topp