Jeg er p.t. den stolte eier av null kjøleskap og en defekt STC-1000. Sistnevnte visr temperatur og alt er fint, men det kommer ikke spenning over terminalene for varme og kjøling, sikkert noe som ble knekt under monteringen.
Uansett- brygges skal det, kjellern holder stabilt i overkant av 19 grader nå i sommervarmen - oppskriften sier gjæring ved 18 grader. Puttet standard 30 liters gjæringskar i en stor plastdunk fra IKEA og fyllte på 20-25 liter vann ryndt gjæringskaret. Tempen holder seg svært stabil. varmen fra stormgjæringen skal tross alt varme opp dobbelt så mye væske som ellers, så tempen stiger på langt nær så mye som den ellers ville ha gjort. Når tempen stiger tapper jeg ut vann med en hevert og fyller på med kaldt vann fra springen til tempen i vannet rundt gjæringsunken ligger på ca 1 grad under gjæringstempen- Utjevningen tar svært mange timer så krever minimalt med vedlikehold. I dette scenariet er det kun kjøling som er aktuelt, men ville nok funket greit med oppvarming også om omgivelsestemperaturen ikke avviker for mye fra gjæringstemperaturen.
Et lite tips til å gjære med betydelig bedre temperaturkontoll enn hva man får ved å bare la den stå i et rom som holder sånn ca riktig temperatur.
Uansett- brygges skal det, kjellern holder stabilt i overkant av 19 grader nå i sommervarmen - oppskriften sier gjæring ved 18 grader. Puttet standard 30 liters gjæringskar i en stor plastdunk fra IKEA og fyllte på 20-25 liter vann ryndt gjæringskaret. Tempen holder seg svært stabil. varmen fra stormgjæringen skal tross alt varme opp dobbelt så mye væske som ellers, så tempen stiger på langt nær så mye som den ellers ville ha gjort. Når tempen stiger tapper jeg ut vann med en hevert og fyller på med kaldt vann fra springen til tempen i vannet rundt gjæringsunken ligger på ca 1 grad under gjæringstempen- Utjevningen tar svært mange timer så krever minimalt med vedlikehold. I dette scenariet er det kun kjøling som er aktuelt, men ville nok funket greit med oppvarming også om omgivelsestemperaturen ikke avviker for mye fra gjæringstemperaturen.
Et lite tips til å gjære med betydelig bedre temperaturkontoll enn hva man får ved å bare la den stå i et rom som holder sånn ca riktig temperatur.