Litt lite futt i pilsbryggene

Har brygget noen batcher med "vanlig" lys pils, men de blir liksom litt tamme... Får bra med skum i ale bryggene, men pilsa blir noe tam med lite skum. Smaker bra og drikkes opp, men hva kan være årsaken til dette?  Har vært likt på alle pils fatene.  Er karbonert med 6g/pr.L sukker. 
 
Kan hende 6g/L er litt lite. Vil du ha mer futt kan du jo alltids prøve å øke mengden til 7-8g/l f.eks!
 
6g/L på en pils som har gjæret på 10 grader skulle vel gi 2.7 Vol CO2 eller noe sånn. Mer en god nok futt iallefall. Karbonerer du lenge nok og varmt nok? 2-3 uker på minst 20 grader pleier å funke (har bare brygget et par lager selv, men ikke hatt noe prob med kullsyre på noen øl, ales eller lager).
 
Bruker du nok gjær? Lager krever omtrent dobbelt så mye gjær som ale, og god fermentering betyr overraskende mye for skumdannelsen.
 
Har brygget ferdige pakker med malt/humle/gjær.  Der er det beregnet 2pk tørrgjær til 25L sett.
 
Werner D skrev:
6g/L på en pils som har gjæret på 10 grader skulle vel gi 2.7 Vol CO₂ eller noe sånn. Mer en god nok futt iallefall. Karbonerer du lenge nok og varmt nok? 2-3 uker på minst 20 grader pleier å funke (har bare brygget et par lager selv, men ikke hatt noe prob med kullsyre på noen øl, ales eller lager).

Har nok ikke karbonert så lenge på så høy temp nei.... Må nok prøve det. Pluss noe mer gjær tror jeg.
 
Tilbake
Topp