Ok,
Jeg er en nybegynner innen hjemmebrygging og har per dags dato brygget to ekstraktbrygg. Hypotesen min bak å starte med ekstraktbrygg var at jeg ville få til et ekstraktbrygg før jeg begynner å meske selv. Få litt erfaring før jeg kompliserer prosessen ytterligere.
Begge bryggene er nå til lagring, men jeg smakte på de da jeg tappet til flaske og her ligger problemet:
Lager ølet hadde en kjempebesk ettersmak.
Og wit`en hadde også en merkelig ettersmak.
Mitt spørsmål er derfor: Er det noen av dere mer erfarne som har opplevd dette i starten av "karieren" og muligens funnet ut noen enkle triks for å lage et brukanes øl? Eller er det meg som ikke får det til og isåfall finnes det noen kurs/foreninger der man kan møte opp å lære å gjøre det ordentlig?
Jeg er en nybegynner innen hjemmebrygging og har per dags dato brygget to ekstraktbrygg. Hypotesen min bak å starte med ekstraktbrygg var at jeg ville få til et ekstraktbrygg før jeg begynner å meske selv. Få litt erfaring før jeg kompliserer prosessen ytterligere.
Begge bryggene er nå til lagring, men jeg smakte på de da jeg tappet til flaske og her ligger problemet:
Lager ølet hadde en kjempebesk ettersmak.
Og wit`en hadde også en merkelig ettersmak.
Mitt spørsmål er derfor: Er det noen av dere mer erfarne som har opplevd dette i starten av "karieren" og muligens funnet ut noen enkle triks for å lage et brukanes øl? Eller er det meg som ikke får det til og isåfall finnes det noen kurs/foreninger der man kan møte opp å lære å gjøre det ordentlig?