London ESB gjær?

Lite tid og mye reising på kort varsel, gjør at ferskgjær og starter ikke alltid er det beste alternativet. Ser at det nå har kommet en ESB tørrgjær, noen som har prøvd eller vet hvor den finnes i Norge? Får spørre neste gang jeg er innom LHBS om de kan ta inn den.

http://www.danstaryeast.com/company/products/london-esb

Gogglet litt. Det ser ut som om dette er Fuller's gjær - WLP002 og Wyeast 1968 - og i så fall er det litt av et sprang framover for tørrgjærutvalget.

Den er ganske ny, og først ble den solgt bare i halvkilospakninger, så vidt jeg kan forstå. Men den kommer visst i vanlige 11 grams pakninger. Og jeg tror vi slipper å mase på forretningene for at de skal ta den inn - men det skader vel ikke, heller;).
 
Nettopp lansert. Fant den ikke i Norge, men her: http://maltmagnus.se/londonesb
Må prøves.

Så ikke den, men det bekrefter jo at den kommer i vanlige pakninger. Men data'ene stemmer vel ikke helt med 002/1968 - særlig ikke det at den ikke er spesielt kvikk til å flokkulere. At den gir noe restsødme, passer dermot bedre.

Den blir i alle fall anbefalt av Keeling i Fuller's:

"For that classic ESB flavor you need look no further than London ESB yeast from Lallemand - all the characteristics of a classic ESB strain in a convenient dry form"

John Keeling
Head Brewer
Fullers Brewery, London
(Kilde: https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=27487.0)
 
Veldig rart at de oppgir flokkulering som medium til lav hvis det er Fuller's gjær. (Står hos Maltmagnus, ikke Danstar.) Hvis den egenskapen stemmer, så er den jo ikke egnet til ESB i det hele tatt.
 
Veldig rart at de oppgir flokkulering som medium til lav hvis det er Fuller's gjær. (Står hos Maltmagnus, ikke Danstar.) Hvis den egenskapen stemmer, så er den jo ikke egnet til ESB i det hele tatt.
Ville vel stolt mer på produsenten enn butikken som nettopp fikk inn produktet.
 
Tilbake
Topp