Måling med refractometer er ofte "diffus"

JaHa

Norbrygg-medlem
Jeg opplever ofte at det kan være vanskelig å se en skarp overgang når jeg skal gjøre en Brix-måling etter at mosten har gjæret en stund. Overgangssonen kan strekke seg over 1 Brix-%, eks 9-10%. Det er nærliggende å velge gjennomsnittet (9.5%), men er det noen triks som kan øke kontrasten i avlesingen?
 
Jeg har slitt med det samme. Jeg tror det er viktig å dekke hele plata ganske jevnt. Ofte får jeg et klarere skille ved å bare løfte lokket og legge det ned på nytt. Kanskje det fjerner noen luftbobler eller noe sånt. Verdt et forsøk ihvertfall.
 
Jeg har fått diffus/utflytende strek når jeg har brygget wit med en del sitrusskall i. Tenkte det kom av oljer. Hvordan er det med dere som har brygget NEIPA med store mengder humle, hva har dere sett i refraktormeteret?

Jeg har kun målt før gjæring.
 
Tilbake
Topp