Hei
Er relativt ny her så om dette er dekket i en annen tråd (søkte og fant ikke ) så får dere beklage...
Har brygget et par ganger før med stadig mer hell helt til jeg fikk ny kjele på 30l
Problemet som oppstod var at etter lang venting på kok varte koket bare i ca 15 min før termostat på komfyr slo inn. resultatet var at vørteren bare kokte i ca 15 min og resten av tiden holdt den fra 97-99 grader. Slik jeg forstår dette vil kanskje ikke alt gå som normalt, proteinbinding, humling etc.
hva kan jeg forvente av dette brygget ? til nå har det stått 4 dager på flaske og ser ut som en slags eplejuice, ikke antydning til at det klarner, er jeg bare utålmodig eller blir dette ølet grumsete?
ølsettet var lucky jack fra bryggselv med wlp001 California ale
kan legge til at alle tidligere brygg har klarnet innen denne tid og jeg har kunne tatt en "ventesmaksprøve"
kjøling tok også litt lenger tid nå , men var unnagjort på ca 30 min.
Er relativt ny her så om dette er dekket i en annen tråd (søkte og fant ikke ) så får dere beklage...
Har brygget et par ganger før med stadig mer hell helt til jeg fikk ny kjele på 30l
Problemet som oppstod var at etter lang venting på kok varte koket bare i ca 15 min før termostat på komfyr slo inn. resultatet var at vørteren bare kokte i ca 15 min og resten av tiden holdt den fra 97-99 grader. Slik jeg forstår dette vil kanskje ikke alt gå som normalt, proteinbinding, humling etc.
hva kan jeg forvente av dette brygget ? til nå har det stått 4 dager på flaske og ser ut som en slags eplejuice, ikke antydning til at det klarner, er jeg bare utålmodig eller blir dette ølet grumsete?
ølsettet var lucky jack fra bryggselv med wlp001 California ale
kan legge til at alle tidligere brygg har klarnet innen denne tid og jeg har kunne tatt en "ventesmaksprøve"
kjøling tok også litt lenger tid nå , men var unnagjort på ca 30 min.