Hehe, ikke uvanlig det, ofte er det for lite cip-film og det faktumet at den er noe hærk å få av. Jeg pleier ikke slippe ut trykket etter jeg er ferdig å fylle fat. Så skrur jeg sakte av ringen over lokket og pga trykket som enda er i tanken så "popper" lokket opp av seg selv.
Men i dag gikk det galt. Sist var det for mye trykk igjen, så jeg "slo meg". I dag var det for lite, så jeg endte opp med å ødelegge hele lokket for å få det av...Nytt bestilt. Men for fremtiden, hvilket trykk har du inni tanken når du skrur opp? Det skal holde med 1 bar, ikke sant?Hehe, ikke uvanlig det, ofte er det for lite cip-film og det faktumet at den er noe hærk å få av. Jeg pleier ikke slippe ut trykket etter jeg er ferdig å fylle fat. Så skrur jeg sakte av ringen over lokket og pga trykket som enda er i tanken så "popper" lokket opp av seg selv.
Men du kan ta en smørekniv uten skarpe kanter og "jekke" den opp
Takk, det skal jeg prøve.Ville ikke brukt trykk i hele tatt, jeg bruker en sparkelspade fra Biltema, litt forsiktig vipping rundt, så er det ingen problem å få lokket av uten trykk.
Vis vedlegget 56841
Jeg slipper ut trykk til jeg hører det dabber av, ikke veldig vitenskapelig men det fungerer for meg, men jeg skrur sakte og forsikrer meg at lokket er helt intill ringen.Men i dag gikk det galt. Sist var det for mye trykk igjen, så jeg "slo meg". I dag var det for lite, så jeg endte opp med å ødelegge hele lokket for å få det av...Nytt bestilt. Men for fremtiden, hvilket trykk har du inni tanken når du skrur opp? Det skal holde med 1 bar, ikke sant?
Noen som kunne svart på denne, for dette har jeg alltid lurt påHar et annet spørsmål om lukket overføring: Gjør det noe om trykkforskjellen er for stor mellom Fermzillaen og fatet? Kan det sive mye O2 inn på fatet om det ikke holder 1 bar? Er det det som er grunnen til at denne skal holde 1 bar? Litt samme spørsmål ved karbonering. Noen ganger må jeg koble fra CO2. Neste dag er trykket kanskje bare 0,5 bar. Har det da sivet masse O2 inn på fatet?
Usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt. Du setter overføringstrykk på både fermzillaen med gassflaska di og så har du purget fatet du tapper til og har tilsvarende trykk på dette. Så setter du gassflaska di på gassporten på fermzillaen, en slange fra ballock med flyteball på til øl ut på fatet, og på gass porten på fatet setter du spunding ventilen du har brukt til gjæringstanken, som du justerer til å sive ut gass etter som at fatet fylles.Noen som kunne svart på denne, for dette har jeg alltid lurt på
Det er en lekkasje, enkelt og greit. Slangene skal være trange på nippel, og du må bruke slangeklemme. Eller så skal de sitte godt i hurtigkoblingene og det er relativt viktig å ha fersk slange hvis du tar av og kobler på igjen. Bruk gjerne keg lube om du bruker ball lock med gjenger så får du tightet enkelt for hånd. Er du usikker, så tar du ei bøtte vann og holder koblingene under.. så ser du tydelig om det lekker når du har f.eks. 2 bar på.Noen ganger må jeg koble fra CO2. Neste dag er trykket kanskje bare 0,5 bar.
Ja, fatet er jo tett, og når du kobler på slangen så utlignes trykk i fermzilla og på fatet. Har du likt trykk så forstyrres ikke ølet i gjæringstanken din, og du kan så justere spundingventilen til litt lavere trykk enn hva du mater på fermzillaen med gassflaska di når du tapper. Har du 0.3 bar i både tank og fat og stiller spunden på det, så kan du mate 0.5 bar etter at du kobler på slangen, så tapper du i praksis med 0.2 bar.Hei, takk for svar. det jeg mener med første spørsmål er hvor viktig det er at trykk på fat er nær trykk på fermzilla. For det går jo mye fortere om det trykket er f.eks 0,5 bar. Alt er jo lukket. Jeg observerer også at jeg må slippe ut gass med spundling-ventilen på fatet.
Riktig. Når ølet kjøles, tar det til seg mer CO2. Trykk i headspace absorberes, og det du måler på regulatoren vil bli dertil lavere til væsken er mettet.Bare en vrangforestilling