Mash Mixer/ Meske Mikser

Ketil

 
Har dette blitt diskutert før?
Leste om det i BYO, og har googlet det. Ser flere løsninger, og at det tydeligvis er ganske vanlig i både store og små bryggerier.
Er det noen her på forumet som har bygget det, og bruker det?
Når man først er "idoit" (det er altså meg), og hele tiden må lete etter forbedringer og nye byggeprosjekter. Har dette noen stor betydning, eller er det først og fremst i større bryggerier dette har en hensikt?
Anyone?

https://www.google.no/search?q=mash...SOzIG4BA&ved=0CD0QsAQ&biw=1024&bih=672&dpr=2
http://morebeer.com/brewingtechniques/library/backissues/issue2.6/put.html
http://www.homebrewtalk.com/f51/build-motorized-mash-mixer-debate-238301/
 
Meh, når man brygger små batcher har det ingen betydning. Da er det like enkelt å bare røre ut maltet for hånd. I større bryggerier er det for å gjøre mesken jevnere.
 
Det er selvfølgelig det jeg gjør idag. Står jo likevel og følger med hele tiden, men nå planlegges et litt større bryggeri med noen kompiser. Da blir det et 100-120 liters bryggeri og rundt 30-40 kilo malt.
Kan kanskje ha en hensikt da?
 
Tilbake
Topp