Jeg har to pakker Mauribrew 497 liggende i kjøleskapet. Dessverre har de blitt liggende litt for lenge for på pakken står det Best før 09/2012, altså skulle den vært brukt i forrige måned. Dette er en lagergjær fra Australia, og utfra pakken skal den holde til 8-15 liter vørter på 12 grader.
Jeg hadde tenkt å sette igang en ukomplisert sak med saaz og pilsner, evt med litt vienna og en dæsj med maisflak, men spørsmålet mitt er om jeg skal ta sjansen på å bruke den.
Det står også at denne gjæren kan brukes på høyere temperatur for å få en California Ale-style. Dette kan evt også være en mulighet.
Jeg hadde tenkt å sette igang en ukomplisert sak med saaz og pilsner, evt med litt vienna og en dæsj med maisflak, men spørsmålet mitt er om jeg skal ta sjansen på å bruke den.
Det står også at denne gjæren kan brukes på høyere temperatur for å få en California Ale-style. Dette kan evt også være en mulighet.