1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Melkesyreproduserende gjær

En tråd i 'Råvarer' startet av Amarillo, 11 Feb 2018.

 1. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Interessant artikkel i siste Craft Beer & Brewing.
  Universitetet i Philadelphia har et program der de samler inn villgjær fra nærområdet og ser hvordan denne egner seg til ølgjæring. En av disse prøvene, foreløpig kalt GY7B, ga en syrlig smak på ølet, og studentene var sikker på at de hadde fått en infeksjon med melkesyreproduserende bakterier.

  Men etter flere forsøk der de kunne utelukke at det var bakterier i vørteren, hadde fortsatt det ferdige ølet den samme syrlige smaken. Til slutt måtte de innse at det måtte være gjæren selv som laget melkesyren under gjæringa. Etter ytterligere tester er gjæren nå klar for markedet, både for salg til bryggerier og hjemmebryggere. Universitetet har tatt patent og er i samtaler med en gjærprodusent.

  Dette blir spennende, å ha en gjær som både gjærer ut ølet og senker pH til rundt 3,5 gir muligheter for å lage surøl uten at bakterier kommer i kontakt med bryggeutstyret. Gjæren har i tillegg god utgjæring, flokkulerer godt og gir et klart øl.
   
  H B B, YngveKL, RETBergen og 5 andre liker dette.

Del denne siden