La meg begynne med å si at jeg setter veldig pris på at 7 fjell legger ut oppskriftene sine slik som de gjør. De jeg har smakt er svært gode øl.
Nå har vi lyst til å prøve oss på Englafjell pale ale.
I oppskriften på denne og flere andre pale ale fra 7fjell så står det:
Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C
69° virker for meg veldig høyt som første trinn. Kan det stemme?
Jeg ser at de forventer 74% AA, og det er kanskje det man får med første steg på 69°? Ville bare dobbeltsjekke.
Videre så pleier ikke vi å kjøre mesking i flere trinn. Ettersom det ikke et så mye malt her, så kan vi nok få det til i kroppen vår men:
Hvilken temperatur og lenge kan anbefales for ett trinns mesking her?
På forhånd takk.
Til info:
7 FJELL ENGLAFJELL PALE ALE
Englafjell Pale Ale er brygget spesielt for Festidalen 2014. Englafjell er en maltrik pale ale som kombinerer britisk og amerikansk tradisjon. Krydrete toner fra Goldings-humle kombinert med sitruspreget fra Cascade gir et øl med en behagelig harmoni og friskhet. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-8 grader i egnet glass.
Nytes Best:
- Til god musikk
- Etter en økt med gressklipper
- Til lette grillretter Signatur Gahr som vanlig.
Ingredienser: Vann; Malt: Pale Malt, Münchener, Carapils, Pale Crystal; Humle: Summit, Goldings, Cascade; Gjær
Data:
OG: 11°P
IBU: 28
330 ML
4,7% ALK
OG: 1044 (11 °P)
FG: 1011 (2,8 °P)
IBU: 28 (Noonan)
Malts:
85.4 % pale malt, 6 EBC
4.9 % Munich malt, 25 EBC
4,9 % carapils, 5 EBC
4,9 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
Hops:
Summit @ 60 min. to hit target IBU
0.75 g/l Goldings @ 15 min.
0.75 g/l Cascade @ 15 min.
0.75 g/l Goldings @ 2 min.
0.75 g/l Cascade @ 2 min.
0.75 g/l Goldings @ DH @ day 7
0.75 g/l Cascade @ DH @ day 7
Yeast:
California ale
Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C
Boil:
90 min.
Fermentation:
18-20 °C for 10-14 days
GahrSmith > BeerSmith
Questions?
info@7fjellbryggeri.com
Nå har vi lyst til å prøve oss på Englafjell pale ale.
I oppskriften på denne og flere andre pale ale fra 7fjell så står det:
Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C
69° virker for meg veldig høyt som første trinn. Kan det stemme?
Jeg ser at de forventer 74% AA, og det er kanskje det man får med første steg på 69°? Ville bare dobbeltsjekke.
Videre så pleier ikke vi å kjøre mesking i flere trinn. Ettersom det ikke et så mye malt her, så kan vi nok få det til i kroppen vår men:
Hvilken temperatur og lenge kan anbefales for ett trinns mesking her?
På forhånd takk.
Til info:
7 FJELL ENGLAFJELL PALE ALE
Englafjell Pale Ale er brygget spesielt for Festidalen 2014. Englafjell er en maltrik pale ale som kombinerer britisk og amerikansk tradisjon. Krydrete toner fra Goldings-humle kombinert med sitruspreget fra Cascade gir et øl med en behagelig harmoni og friskhet. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-8 grader i egnet glass.
Nytes Best:
- Til god musikk
- Etter en økt med gressklipper
- Til lette grillretter Signatur Gahr som vanlig.
Ingredienser: Vann; Malt: Pale Malt, Münchener, Carapils, Pale Crystal; Humle: Summit, Goldings, Cascade; Gjær
Data:
OG: 11°P
IBU: 28
330 ML
4,7% ALK
OG: 1044 (11 °P)
FG: 1011 (2,8 °P)
IBU: 28 (Noonan)
Malts:
85.4 % pale malt, 6 EBC
4.9 % Munich malt, 25 EBC
4,9 % carapils, 5 EBC
4,9 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
Hops:
Summit @ 60 min. to hit target IBU
0.75 g/l Goldings @ 15 min.
0.75 g/l Cascade @ 15 min.
0.75 g/l Goldings @ 2 min.
0.75 g/l Cascade @ 2 min.
0.75 g/l Goldings @ DH @ day 7
0.75 g/l Cascade @ DH @ day 7
Yeast:
California ale
Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C
Boil:
90 min.
Fermentation:
18-20 °C for 10-14 days
GahrSmith > BeerSmith
Questions?
info@7fjellbryggeri.com
Sist redigert: