Meskeskjema for pale ale fra 7 fjell

Armas

 
La meg begynne med å si at jeg setter veldig pris på at 7 fjell legger ut oppskriftene sine slik som de gjør. De jeg har smakt er svært gode øl.

Nå har vi lyst til å prøve oss på Englafjell pale ale.

I oppskriften på denne og flere andre pale ale fra 7fjell så står det:

Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C

69° virker for meg veldig høyt som første trinn. Kan det stemme?
Jeg ser at de forventer 74% AA, og det er kanskje det man får med første steg på 69°? Ville bare dobbeltsjekke.

Videre så pleier ikke vi å kjøre mesking i flere trinn. Ettersom det ikke et så mye malt her, så kan vi nok få det til i kroppen vår men:
Hvilken temperatur og lenge kan anbefales for ett trinns mesking her?

På forhånd takk.

Til info:


7 FJELL ENGLAFJELL PALE ALE
Englafjell Pale Ale er brygget spesielt for Festidalen 2014. Englafjell er en maltrik pale ale som kombinerer britisk og amerikansk tradisjon. Krydrete toner fra Goldings-humle kombinert med sitruspreget fra Cascade gir et øl med en behagelig harmoni og friskhet. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-8 grader i egnet glass.

Nytes Best:
- Til god musikk
- Etter en økt med gressklipper
- Til lette grillretter Signatur Gahr som vanlig.

Ingredienser: Vann; Malt: Pale Malt, Münchener, Carapils, Pale Crystal; Humle: Summit, Goldings, Cascade; Gjær

Data:
OG: 11°P
IBU: 28
330 ML
4,7% ALK

OG: 1044 (11 °P)
FG: 1011 (2,8 °P)
IBU: 28 (Noonan)

Malts:
85.4 % pale malt, 6 EBC
4.9 % Munich malt, 25 EBC
4,9 % carapils, 5 EBC
4,9 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC

Hops:
Summit @ 60 min. to hit target IBU
0.75 g/l Goldings @ 15 min.
0.75 g/l Cascade @ 15 min.
0.75 g/l Goldings @ 2 min.
0.75 g/l Cascade @ 2 min.
0.75 g/l Goldings @ DH @ day 7
0.75 g/l Cascade @ DH @ day 7

Yeast:
California ale

Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C

Boil:
90 min.

Fermentation:
18-20 °C for 10-14 days

GahrSmith > BeerSmith

Questions?
info@7fjellbryggeri.com
 
Sist redigert:
La meg begynne med å si at jeg setter veldig pris på at 7 fjell legger ut oppskriftene sine slik som de gjør. De jeg har smakt er svært gode øl.

Nå har vi lyst til å prøve oss på Englafjell pale ale.

I oppskriften på denne og flere andre pale ale fra 7fjell så står det:

Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C

69° virker for meg veldig høyt som første trinn. Kan det stemme?
Jeg ser at de forventer 74% AA, og det er kanskje det man får med første steg på 69°? Ville bare dobbeltsjekke.

Videre så pleier ikke vi å kjøre mesking i flere trinn. Ettersom det ikke et så mye malt her, så kan vi nok få det til i kroppen vår men:
Hvilken temperatur og lenge kan anbefales for ett trinns mesking her?

På forhånd takk.

Til info:


7 FJELL - SOMMER PALE ALE


En lys, tørr, frisk og fruktig pale ale, slik et sommerøl bør være. Med aroma av steinfrukt og sitrus er ølet det perfekte akkompagnement til sommersol og lyse kvelder. Fungerer som flytende solskinn på overskyede dager og etter at solen har gått ned. Ølet er upasteurisert og ufiltrert, og bør serveres ved 6-8 grader i egnet glass.


Nytes Best:
- Som forfriskning i solen
- Etter en økt med gressklipper
- Til lette grillretter


Ingredienser:
Vann; Malt: Pale Malt, Carapils, Caramalt; Humle: Summit, Amarillo, Centennial; Gjær


OG: 1043 (10,8 °P)
FG: 1008 (2 °P)
IBU: 28 (Noonan)


Malts:
95 % pale malt, 6 EBC
2.5 % carapils, 5 EBC
2.5 % caramalt, 30 EBC


Hops:
Summit @ 60 min. to hit target IBU
0.75 g Amarillo @ 15 min.
0.75 g Centennial @ 15 min.
0.75 g Amarillo @ 2 min.
0.75 g Centennial @ 2 min.
0.75 g Amarillo @ dry hop @ day 7
0.75 g Centennial @ dry hop @ day 7


Yeast:
California ale


Mash:
62 °C, 20 min.
68 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.


Boil:
90 min.


Fermentation:
18-20 °C for 10-14 days


GahrSmith > BeerSmith


Questions? info@7fjellbryggeri.com
Her er det noe rart. Du skriver at det i oppskriften står:

Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C

Og du syns 69 grader virker litt mye.Enig

Men videre, når du henviser til selve oppskriften, står det:

Mash:
62 °C, 20 min.
68 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.

Da blir det plutselig ikke så rart?

Uansett, av alle de viktige komponentene i brygging, er mesking den minst viktige av de viktige tingene... Jeg hadde gått for 67 grader +/-. Det vil uansett være vanskelig å måle korrekt, og et jungelord sier: Mål temperaturen til du finner det du ønsker.

Lykke til!
 
Ja, det stemmer. Temperaturene i mesken vil variere med hvor i mesken du måler
 
Her er det noe rart. Du skriver at det i oppskriften står:

Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C

Og du syns 69 grader virker litt mye.Enig

Men videre, når du henviser til selve oppskriften, står det:

Mash:
62 °C, 20 min.
68 °C, 20 min.
77 °C, 5 min.

Da blir det plutselig ikke så rart?

Uansett, av alle de viktige komponentene i brygging, er mesking den minst viktige av de viktige tingene... Jeg hadde gått for 67 grader +/-. Det vil uansett være vanskelig å måle korrekt, og et jungelord sier: Mål temperaturen til du finner det du ønsker.

Lykke til!


Takk for svar!

Du har helt rett - jeg roter med oppskriftene. Jeg limte inn oppskriften for Sommer pale ale, men skulle lime inn Englafjell Pale ale. Har fikset det nå.
Meskeskjemaet som starter på 69 brukes for Englafjell Pale ale og Magnus Barfot Pale Ale.
 
Fikk tips om at dette var diskutert i en annen tråd. Jeg hadde søkt, men fant den ikke selv.

For andre som søker så er i hvert fall svaret at man ikke nødvendigvis skal følge Gahr sine meskeskjema helt slavisk, for de er tilpasset hans bryggeri. Det viktigste er å oppnå ønsket attenuasjon, og kjenne sitt eget oppsett for å få til det. I denne oppskriften skal man bare ha ca. 74% AA, så da tenker jeg at jeg skal forsøke meg på 60 min på 67 grader og så utmesk på 78.
 
Tilbake
Topp