Mesketrinn i praksis? Skal brygge en Henrik Imperial Amber

Dette er muuligens et bananspørsmål, men jeg har ikke helt oversikt på dette med mesketrinn. Jeg lukter nå på å brygge Henrik Imperial Amber, en øl jeg ikke kan gå foruten ved besøk av byens beste stove.

Når det står "Mesking på 64 C i 60 min., 78 C i 5 min", lurer jeg på hvordan dette foregår?

Jeg har en BB60, og tenker å lage en 25l batch. 

Det jeg ser for meg er at jeg enten
a) mesker malten ved 64 C i 60 minutter med 2-2.5l vann per kg malt, og deretter regner ut hvor mye og hvor varmt vann jeg må tilføre for at mesken skal bli 78 C og la den stå sånn i 5 min. (Skal jeg dernest vaske med 25l 78 C ? Her brister litt denne måten for meg mtp. total tilførsel av vann)

b) at jeg fyrer opp varmen i mesken ved hjelp av varmeelementet. Dette tar dog noe tid, så dette blir jo en mye mer glidende overgang.

c) en kombinasjon av dette.

Er jeg på sporet av noe her? Har lest litt i og slått opp i registeret i "moderne hjemmbrygging, men finner ikke noe eksplesitt på området.

Mvh
Eirik
 
Når vi har brygget ølet hjemme og kommersielt gjort alternativ b. Bør ikke ta allverden av tid. Kan være greit å resirkulere underveis.
 
Tilbake
Topp