Hei.
Brygget en min første lager øl 29/10 den hadde en OG på 1060. Den har siden stått til gjæring på 9 grader i kjøleskap med STC 1000. Gjæren som er brukt er WLP830 (3 rør). Tok en prøve i dag 14/11 og målte den til 1020. I følge oppskriften skal jeg ned til 1014. Skal jeg heve temperaturen i noen dager eller bør jeg vente lengere ? Tips til hvor høy temp jeg skal eventuelt skal kjøre ?
Ølet smaker greit, men har en litt spesiell lukt som jeg sliter med å beskrive. I tillegg så skummer det litt på toppen av måleglasset, og det kommer små bobler fra bunn og opp. Er dette vanlig ?
Frykten er at det kan ha kommet en dråpe fett i speidelen under kok. Har montert ei vifte som jeg har rengjort nøye med kaustisk soda, men er likevel redd det skal ha kommet en dråpe :/
Brygget en min første lager øl 29/10 den hadde en OG på 1060. Den har siden stått til gjæring på 9 grader i kjøleskap med STC 1000. Gjæren som er brukt er WLP830 (3 rør). Tok en prøve i dag 14/11 og målte den til 1020. I følge oppskriften skal jeg ned til 1014. Skal jeg heve temperaturen i noen dager eller bør jeg vente lengere ? Tips til hvor høy temp jeg skal eventuelt skal kjøre ?
Ølet smaker greit, men har en litt spesiell lukt som jeg sliter med å beskrive. I tillegg så skummer det litt på toppen av måleglasset, og det kommer små bobler fra bunn og opp. Er dette vanlig ?
Frykten er at det kan ha kommet en dråpe fett i speidelen under kok. Har montert ei vifte som jeg har rengjort nøye med kaustisk soda, men er likevel redd det skal ha kommet en dråpe :/