Mini-håndbok for nybegynnere

Fin den der, men når jeg tenker "introduksjon til brygging" så faller vel Speidel, motstrømskjøler og konisk kar med glykol litt utenfor og mot de mer erfarne og entusiastiske hjemmebryggere. I all enkelhet kan man jo brygge øl med hva man har på kjøkkenet bare man kjøper ingredienser, en meskepose, og noe å tappe ølet på. For den del - brukte brusflasker med skrukork som skylles med hett vann fra springen. Tradisjonsbryggere fra Hornindal brygger eksempelvis øl over et bål i eldhuset i kobberkjeler som vaskes med kull, ølet tappes til plastdunker og videre på 1.5 liters brusflasker. Flere veier til rom, og for en nybegynner er det greit å ikke smelle en 60k NOK prislapp på å starte opp.

Ellers er jo dette ei god investering.

 

Per S

 
Fin den der, men når jeg tenker "introduksjon til brygging" så faller vel Speidel, motstrømskjøler og konisk kar med glykol litt utenfor og mot de mer erfarne og entusiastiske hjemmebryggere. I all enkelhet kan man jo brygge øl med hva man har på kjøkkenet bare man kjøper ingredienser, en meskepose, og noe å tappe ølet på. For den del - brukte brusflasker med skrukork som skylles med hett vann fra springen. Tradisjonsbryggere fra Hornindal brygger eksempelvis øl over et bål i eldhuset i kobberkjeler som vaskes med kull, ølet tappes til plastdunker og videre på 1.5 liters brusflasker. Flere veier til rom, og for en nybegynner er det greit å ikke smelle en 60k NOK prislapp på å starte opp.
Helt enig i at oppsettet vårt er godt utenfor «introduksjonsutstyr», men så er egentlig ikke boken ment som en generell innføring for nybegynnere som skal investere i utstyr. Den er ment som en innføring for mine (bonus)nevøer og nieser som skal brygge 18-årsøl sammen med meg :) Prosessbeskrivelsen er i og for seg generell, men de utstyrsspesifikke beskrivelsene er naturlig nok ikke det. Beklager hvis det ikke kom tydelig nok fram.
 
Topp