Minimums koketid på vienna malt

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Saman med BB30 fekk eg med ca 5 kg vienna malt. Denne har eg enno ikkje brukt, tenkte difor å brygge ein APA ganske snart. Har lyst å dele vørteren i to og eksperimentere med tilsetting av to ulike humler (to SMASH) frå 30 minutts kok og inn. Sit att då med spørsmålet om eg må koke malten i 60 minutt eller om det held kortare tid, t.d. 35 minutt.
 
Jeg antar at du mener koking av vørter (malten er ikke med). Jeg ville kokt minst 60 min likevel for å unngå DMS, noe som typisk oppstår ved for kort koketid. Så kan man bare hive inn humlen 30 min før kokeslutt. Skjønt, du får bedre utbytte med lengre koketid.
 
He he he, meinte sjølvsagt koking av vørter ja  :attevar:
Tusen takk for svar, Eduard.
 
Tilbake
Topp