Hei! Har lenge gått med ønske om å brygge øl og har nå bestemt meg for å ta steget ut med en kamerat. Ved første øyekast virket det mer komplisert enn jeg hadde trodd, men jeg er villig til å sette meg inn i hva oppgaven går ut på istedet for å slå meg til ro med et hjemmebryggesett fra Europris. Sitter og knoter litt i Beersmith med en oppskrift jeg har sett for meg. Mash på 10-liters gryte, større dersom jeg får tak i. Skal ende på ca 20 liter.
4.7 kilo Castle Malting Pale Malt
0.75 kilo crystal malt
0.25 kilo peat smoked malt.
85g hallertauer blomst (60m)
30g East Kent Goldings (15m)
15g East Kent Goldings (5m)
1 pk Wyeast Ale Blend (våt)
Beersmith gir meg da en OG på 1,066, FG på 1,017 og IBU på 49,0 og ABV på 6.42%
Ser dette noenlunde på greip ut?
Edit: Måtte redigere litt, hadde satt BeerSmith til extract og da telte ikke spesialmalten med, OG, FG, IBU og ABV ble da feil. Er det lurt å kanskje skippe mesking av 4.7 kilo og gå for ekstraktserstatning med mesking av spesialmalt eller fullblods mesking?
4.7 kilo Castle Malting Pale Malt
0.75 kilo crystal malt
0.25 kilo peat smoked malt.
85g hallertauer blomst (60m)
30g East Kent Goldings (15m)
15g East Kent Goldings (5m)
1 pk Wyeast Ale Blend (våt)
Beersmith gir meg da en OG på 1,066, FG på 1,017 og IBU på 49,0 og ABV på 6.42%
Ser dette noenlunde på greip ut?
Edit: Måtte redigere litt, hadde satt BeerSmith til extract og da telte ikke spesialmalten med, OG, FG, IBU og ABV ble da feil. Er det lurt å kanskje skippe mesking av 4.7 kilo og gå for ekstraktserstatning med mesking av spesialmalt eller fullblods mesking?