mitt første "jule" øl

hei,
jeg skal lage mitt første jule øl og er interessert i å høre hva folk mener om oppskriften, spessielt mengden maltodextrine jeg skal tilsette ( mye/lite?) batch 18 liter vørter.

mash schedule: 50 degrees for 30 minutes, 62 degrees for 45 minutes, 72 degrees for 15 minutes.

pale ale 3kg
dark crystal 100g
chocolate malt 100g
aroma malt 700g
crystal malt barley 500g
dry light extract 250g
dark brown sugar 500g
maltodextrine 300g

kokes siste 15 min:
42g rosin
0.5 ts kardemomme pulver
1 stk kanelstang ( 3,5g )

hops:
magnum 11g 60 min
fuggles 10g 20 min
fuggles10g 10 min
bitterness 27 IBUs

en skvett med vodka og en vaniljestang som har godgjort seg i fem seks dager, blir tilsatt etter stormgjæringen.

alcohol 6.7
Us-05 gjær

gjæres på 21 grader i 12 dager
13 grader i 2 dager
5 grader i 2 dager
 
Tilbake
Topp