Jeg tenker å brygge denne, men jeg har speidelen på 55ltr og dens kjente begrensninger... Altså jeg greier vel ca 1070 på maks OG. (12kilo malt totalt ca). Vil det påvirke brygget i stor grad om jeg peiser på med spraymalt for og få korrekt styrke( eventuelt halve med sukker for hindre at det ikke blir for søtt)??? Noen som mener noe om dette?
Legger til at maltsammensetningen blir korrekt (88-2-10 for pale, chocolate og wheat) om man ser bort fra spraymalt og sukker. Fg er foreløpig beregnet 1017 som tilsvarer ca 4 plato, og det er vel der #100 befinner seg ca.
God bryggehelg!
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
9.86 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 1 69.4 %
1.12 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (2.0 SRM) Grain 2 7.9 %
0.22 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (900.0 S Grain 3 1.5 %
1.50 kg Sugar, Table (Sucrose) [Boil for60 min]( Sugar 5 10.6 %
1.50 kg Light Dry Extract [Boil for60 min](8.0 S Dry Extract 4 10.6 %
1.0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23.66 Yeast 6 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 14.20 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 0.00 l of water at 62.0 C 62.0 C 60 min
Mash Out Heat to 72.0 C over 10 min 72.0 C 20 min
Legger til at maltsammensetningen blir korrekt (88-2-10 for pale, chocolate og wheat) om man ser bort fra spraymalt og sukker. Fg er foreløpig beregnet 1017 som tilsvarer ca 4 plato, og det er vel der #100 befinner seg ca.
God bryggehelg!
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
9.86 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 1 69.4 %
1.12 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (2.0 SRM) Grain 2 7.9 %
0.22 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (900.0 S Grain 3 1.5 %
1.50 kg Sugar, Table (Sucrose) [Boil for60 min]( Sugar 5 10.6 %
1.50 kg Light Dry Extract [Boil for60 min](8.0 S Dry Extract 4 10.6 %
1.0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23.66 Yeast 6 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 14.20 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 0.00 l of water at 62.0 C 62.0 C 60 min
Mash Out Heat to 72.0 C over 10 min 72.0 C 20 min