janmb
Norbrygg-medlem
Har brygget barley wine for andre gang nå og sliter litt med å få riktig karbonering på flaske.
Brygget etter Gahrs oppskrift her på forumet og traff alle verdier 100%. FG 1107, OG 1032, ABV ca 10%. 45l batch
Ved flasking rehydrerte jeg en pakke safale 05 for seg selv. Hadde i flaskekaret i følgende rekkefølge: Sukkerlake (6g/liter), ca halve batchen, rehydrert gjær, resten av batchen. Rekkefølgen valgt slik for å få fin utblanding uten å måtte røre.
I likhet med tidligere forsøk er dette markert underkarbonert etter tre uker lagring i ca 17 grader.
Er det normalt at Barley wine og andre alkoholsterke øl er tregere til å karbonere eller gjør jeg fortsatt noe feil?
Safale 05 ble valgt nettopp fordi den skal være alkoholtolerant.
Tips og erfaringer tas imot med takk.
Brygget etter Gahrs oppskrift her på forumet og traff alle verdier 100%. FG 1107, OG 1032, ABV ca 10%. 45l batch
Ved flasking rehydrerte jeg en pakke safale 05 for seg selv. Hadde i flaskekaret i følgende rekkefølge: Sukkerlake (6g/liter), ca halve batchen, rehydrert gjær, resten av batchen. Rekkefølgen valgt slik for å få fin utblanding uten å måtte røre.
I likhet med tidligere forsøk er dette markert underkarbonert etter tre uker lagring i ca 17 grader.
Er det normalt at Barley wine og andre alkoholsterke øl er tregere til å karbonere eller gjør jeg fortsatt noe feil?
Safale 05 ble valgt nettopp fordi den skal være alkoholtolerant.
Tips og erfaringer tas imot med takk.