Neil Fisher (Weldwerks) om NEIPA:
(...) As for total hop loads, one of our most popular beers, Extra Extra Juicy Bits, is dry hopped at nearly 10 lbs./bbl (5 oz. per gallon/
37 grams per L) and it’s a surprisingly balanced and drinkable beer despite the extreme dry hop rate.
Jean-Claude Tetreault (Trillium) om NEIPA:
(...) We have asliding scale of maximum dry hop charges based on gravity . . . but we’ve gotwell over 10 lbs./bbl (5 oz. per gallon/
37 grams per L) on some triple andquadruple IPAs and we definitely see a commensurate impact of intensity ofcharacter.
Hvor mye man kan tørrhumle er gjerne basert på hvor sterkt ølet er. Session øl på 5%? Da bør man være forsiktig med mer enn 8-12g/L
Trippel NEIPA på 9%? Null problem å kjøre heavy opp mot 30-40g/L, gjerne over flere tørrhumlingstilsetninger da, selvsagt.
At du ikke synes det er godt
@loebrygg er jo totalt subjektivt og helt greit å mene.
Trenger du mer inspirasjon til NEIPA kan du følge kanalen til espen westum på youtube. Han lager mye snaskens NEIPAs:
https://www.youtube.com/@WestumHjemmebryggeri
The current darling of the craft beer (and homebrew) world, New England IPA (NEIPA) requires copious amounts of late hop additions, but there is a lot more to making a world class
byo.com