Har satt en ale med nottingham overgjær. Den har stått i 9 dager nå, men det er ca 2 cm med skum i toppen fremdeles. som dekker hele toppen av øllet i karret. Tok en stikkprøve med rør i dag, og der er den nokså klar under skummet i toppen..
Min erfaring er at det ikke begynner å klarne før gjærskummen i toppen har lagt seg og sunket til bunns.. Men det skal sies at dette er første gang jeg har hatt gjæringskar i kjellern, på kaldt kjellergulv, rett på sementen. Kan det være grunnen tl at det ligger skum i toppen enda? Tidligere har jeg gjæret oppe i 2 etg. men pga mye varme i været, så har jeg flytta alt ned.
Kan også nevne at det er lite sødme igjen i smaken, så jeg regner med at den er ganske nær/ferdig med å gjære nå ( bryggert blei mesket på 66c), men jeg skal sjekke med manometer imorgen.
Min erfaring er at det ikke begynner å klarne før gjærskummen i toppen har lagt seg og sunket til bunns.. Men det skal sies at dette er første gang jeg har hatt gjæringskar i kjellern, på kaldt kjellergulv, rett på sementen. Kan det være grunnen tl at det ligger skum i toppen enda? Tidligere har jeg gjæret oppe i 2 etg. men pga mye varme i været, så har jeg flytta alt ned.
Kan også nevne at det er lite sødme igjen i smaken, så jeg regner med at den er ganske nær/ferdig med å gjære nå ( bryggert blei mesket på 66c), men jeg skal sjekke med manometer imorgen.