[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Oktoberfest
Øltype: B. Märzen/Oktoberfestøl
Antall poeng i konkurransen: 40 av 50
OG: 1052
FG: 1009
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 38 IBU
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
4800 gram 84,2 % Pilsnermalt ? EBC
400 gram 7,0 % Münchnermalt ? EBC
250 gram 4,4 % Krystallmalt ? EBC
250 gram 4,4 % Carapils ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
20 min 50 gr C
70 min 66 gr C
Humle
85 gram Cascade 4 % alfa pugg koketid 60 min
65 gram Cascade 4 % alfa pugg koketid ?5 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 Am Ale 50 ml i 1 l flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 11 dager ved 19 gr C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 19 gr C
Lagring 48 dager ved 19 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 01.09.2005
Tappedato: 19.09.2005
Kommentar: [/size][/tt]
Navn på brygget: Oktoberfest
Øltype: B. Märzen/Oktoberfestøl
Antall poeng i konkurransen: 40 av 50
OG: 1052
FG: 1009
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 38 IBU
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
4800 gram 84,2 % Pilsnermalt ? EBC
400 gram 7,0 % Münchnermalt ? EBC
250 gram 4,4 % Krystallmalt ? EBC
250 gram 4,4 % Carapils ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
20 min 50 gr C
70 min 66 gr C
Humle
85 gram Cascade 4 % alfa pugg koketid 60 min
65 gram Cascade 4 % alfa pugg koketid ?5 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 Am Ale 50 ml i 1 l flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 11 dager ved 19 gr C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 19 gr C
Lagring 48 dager ved 19 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 01.09.2005
Tappedato: 19.09.2005
Kommentar: [/size][/tt]