1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 SSP3 - Kokkens Stout - Brede Venås (Ålesund)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brede Venås
    Vikagt 9
    6010 Ålesund
    Tlf: 92045968
    E-post: brevena@online.no
    Klubb:
    Medlem: Ja

    Innlevering: I posten

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Kokkens Stout
    Kode: CLK500
    Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
    Øltype: 5.D. Imperial Stout
    Antall poeng i konkurransen: 35,3 av 50
    OG: 1077
    FG: 1023
    Farve (beregnet): 69,5 EBC
    Beregnet bitter: 49,6 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 53 l
    Sluttvolum:  50 l

    Malt & sukker
    8250 gram 48,39 % Pale Malt                  5,9 EBC
    3300 gram 19,35 % Munich 1                  14  EBC
    1700 gram  9,97 % Havregryn Røstet i ovnen  80  EBC
    1000 gram  5,87 % røyk malt Weyermann        5  EBC
    1000 gram  5,87 % Crystal 80              157,6 EBC
    400 gram  2,35 % Spesial B                300  EBC
    250 gram  1,47 % Sjokolade                900  EBC

    Vann
    63 l til innmesking
    19 l til skylling

    Meskeskjema
    5 min 50 °C
    60 min 60 °C
    60 min 70 °C
    10 min 78 °C

    Kommentar til mesking: 10 min ekstra for å nå hvert temperaturtrinn

    Humle
    50 gram Perle                  Hel 8,2 %-alfa 60 min FWH
    90 gram Northern Brewer        Hel 9,7 %-alfa 60 min
    68 gram Hallertauer New Zeland Hel 8,7 %-alfa 20 min
    32 gram Hallertauer New Zeland Hel 8,7 %-alfa 10 min
    50 gram Northern Brewer        Hel 9,7 %-alfa  0 min

    Krydder og andre tilsetninger
    10 gram Kalk mesk
    20 gram Gips mesk
    15 gram Salt mesk
    17 gram klar urt koketid 15 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1338 European Ale Flytende 2 pk 3,2L gjærstarter
    Kommentar til gjær: 5g Gjærnering i vørt 15 min kok

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:  52 dager ved 19    grader
    Lagring:              205 dager ved  6-12 dager

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato:  2.06.2009
    Tappedato:  24.07.2009

    Kommentar: 250 g 1,47% kaffe malt 500 EBC 250 g 1,47% kaffe light 250 EBC 250g 1,47% roasted barley 1250 EBC 400 g 2,35% sukker priming[/tt]
     

Del denne siden