Gahr la ut oppskriften for snaue to år siden. Jeg har aldri laget et øl med så mye humle, men som den humlefetisjisten jeg er, tenker jeg at dette ølet må være godt. Noen som har testet?
22,5 liter
OG: 1078
FG: 1015
IBU: >100 (ca. 180+ Noonan)
5,5 kg Thomas Fawcett pale malt, 5,3 EBC
500 g Best münchenermalt, 25 EBC
200 g TF pale crystal malt, 70 EBC
100 g TF crystal malt, 120 EBC
500 g farin
5g Chinook, pellets, 13 % aa, FWH
25 g Columbus, pellets, 15,8 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
25 g Chinook, pellets, 13 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
25 g Summit, pellets, 14 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
60 g Mosaic (HBC369), blomst, 11 % aa, whirlpool, 10 min.
50 g Columbus, pellets, 15,8 % aa, tørrhumle
50 g Chinook, pellets, 13 % aa, tørrhumle
50 g Simcoe, pellets, 10,4 % aa, tørrhumle
1 tab. Servomyces, 15 min.
1 tab. Protafloc, 15
White Labs WLP007, ca. 0,9 mill. celler/ml/°P
Mesking på 56 °C i 15 min., 66 °C i 45 min, 77 ° i 5 min.
Gjæring på 16-19 °C i 14 dager, tørrhumling fra dag 5.
22,5 liter
OG: 1078
FG: 1015
IBU: >100 (ca. 180+ Noonan)
5,5 kg Thomas Fawcett pale malt, 5,3 EBC
500 g Best münchenermalt, 25 EBC
200 g TF pale crystal malt, 70 EBC
100 g TF crystal malt, 120 EBC
500 g farin
5g Chinook, pellets, 13 % aa, FWH
25 g Columbus, pellets, 15,8 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
25 g Chinook, pellets, 13 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
25 g Summit, pellets, 14 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
25 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, på 20, 15, 10 og 2 min.
60 g Mosaic (HBC369), blomst, 11 % aa, whirlpool, 10 min.
50 g Columbus, pellets, 15,8 % aa, tørrhumle
50 g Chinook, pellets, 13 % aa, tørrhumle
50 g Simcoe, pellets, 10,4 % aa, tørrhumle
1 tab. Servomyces, 15 min.
1 tab. Protafloc, 15
White Labs WLP007, ca. 0,9 mill. celler/ml/°P
Mesking på 56 °C i 15 min., 66 °C i 45 min, 77 ° i 5 min.
Gjæring på 16-19 °C i 14 dager, tørrhumling fra dag 5.