Title: N'Ice Chouffe Clone
Author: Audun
Brew Method: All Grain
Style Name: Belgian Dark Strong Ale
Boil Time: 90 min
Batch Size: 42 liters (fermentor volume)
Boil Size: 50 liters
Boil Gravity: 1.085
Efficiency: 70% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.102
Final Gravity: 1.024
ABV (standard): 10.14%
IBU (tinseth): 37.27
SRM (morey): 13.56
FERMENTABLES:
16.3 kg - German - Pilsner (86%)
1 kg - Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (5.3%)
1 kg - German - CaraMunich III (5.2%)
0.4 kg - German - Melanoidin (2.1%)
0.25 kg - German - CaraAroma (1.3%)
HOPS:
115 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 5.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 27.8
70 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 5.5, Use: Boil for 15 min, IBU: 8.4
35 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.5, Use: Aroma for 5 min, IBU: 1.07
OTHER INGREDIENTS:
0.5 oz - bitter orange peel, Type: Spice, Use: Secondary
0.5 tsp - tyme, Type: Spice, Use: Secondary
1 each - vanilla bean, Type: Spice, Use: Secondary
YEAST:
Wyeast - Belgian Strong Ale 1388
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76%
Flocculation: Low
Optimum Temp: 17.78 - 26.67 C
Fermentation Temp: 20 C
Pitch Rate: 1.0 (M cells / ml / deg P)
NOTES:
after 7 days in fermenter, add 1/2 inch vanilla bean, 1/4 tsp thyme, 1/4 oz belgian bitter orange peel (curaçao), for a 5gallon batch.
Target IBU: 37
SRM: 16
Generated by Brewer's Friend - http://www.brewersfriend.com/ Date: 2014-05-25 22:18 UTC
Recipe Last Updated: 2013-10-07 23:25 UTC
AMelbye skrev:Hvordan den smaker tror jeg nesten du må finne ut av selv, jeg har drukket min egen versjon så mange ganger siden sist jeg smakte originalen, og aldri gjort noen AB-test, så jeg vet virkelig ikke. Du kommer nok lenger ved å google etter anmeldelser enn å spørre meg.
Min ser omtrent slik ut:
![]()
dyp rødlig i fargen, god belgisk tripel på ca 10%.
Her er oppskriften:
Title: N'Ice Chouffe Clone
Author: Audun
Brew Method: All Grain
Style Name: Belgian Dark Strong Ale
Boil Time: 90 min
Batch Size: 42 liters (fermentor volume)
Boil Size: 50 liters
Boil Gravity: 1.085
Efficiency: 70% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.102
Final Gravity: 1.024
ABV (standard): 10.14%
IBU (tinseth): 37.27
SRM (morey): 13.56
FERMENTABLES:
16.3 kg - German - Pilsner (86%)
1 kg - Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (5.3%)
1 kg - German - CaraMunich III (5.2%)
0.4 kg - German - Melanoidin (2.1%)
0.25 kg - German - CaraAroma (1.3%)
HOPS:
115 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 5.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 27.8
70 g - Styrian Goldings, Type: Pellet, AA: 5.5, Use: Boil for 15 min, IBU: 8.4
35 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.5, Use: Aroma for 5 min, IBU: 1.07
OTHER INGREDIENTS:
0.5 oz - bitter orange peel, Type: Spice, Use: Secondary
0.5 tsp - tyme, Type: Spice, Use: Secondary
1 each - vanilla bean, Type: Spice, Use: Secondary
YEAST:
Wyeast - Belgian Strong Ale 1388
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76%
Flocculation: Low
Optimum Temp: 17.78 - 26.67 C
Fermentation Temp: 20 C
Pitch Rate: 1.0 (M cells / ml / deg P)
NOTES:
after 7 days in fermenter, add 1/2 inch vanilla bean, 1/4 tsp thyme, 1/4 oz belgian bitter orange peel (curaçao), for a 5gallon batch.
Target IBU: 37
SRM: 16
Generated by Brewer's Friend - http://www.brewersfriend.com/ Date: 2014-05-25 22:18 UTC
Recipe Last Updated: 2013-10-07 23:25 UTC
oppskriften er et kompromiss mellom to forskjellige jeg fant etter mye googling, og tilpasset de typene malt de har hos bryggeland.
gjæren brukt her (1388) stammer fra Duvel. Jeg har funnet ut i ettertid at WLP550 / Wyeast 3522 stemmer fra Achouffe-bryggeriet, og vil dermed være en bedre match.
Jeg hadde litt problemer med å få min til å gjære ut, og det kommer nok av kombinasjon av at jeg ikke har oksygenflaske, litt høy mesketemperatur (jeg hadde 65, godt mulig 62 er riktigere for denne) og at jeg ikke hadde mulighet for å øke temperaturen etter stormgjæring. Jeg måtte derfor tilsette en annen gjærstamme til slutt for å få den ferdig. Jeg delte batchen i to og helte den ene delen over på en gjærkake etter en annen øl. Jeg får ikke sjekket hvilken gjær det var, for akkurat nå ser det ut til at brewersfriend.com har blitt hacka... Den andre halvdelen prøvde jeg å få ferdig på samme gjær, uten å lykkes. Denne fikk nå nylig en dose 3711, så nå skal det nok bli fart på prosessen
Uansett, neste runde blir nok med annen gjær, oksygen og temp ramp mot slutten. Kanskje jeg også tilsetter sukkeret mot slutten, for sikkerhets skyld.