Oi, fikk svar fra Nøgne Ø!
Det er faktisk enda mer krystallmalt enn jeg gjetta på:
25-30%, litt demerarasukker, også er det 1g/liter med chinhook ved 0 minutter (whirlpool), og columbus som bitterhumle
har prøvd å sette sammen en oppskrift her ut fra infoen og tipsene jeg fikk fra dem:
[tt]
Recipe: Pirate Jenny Imperial Red Ale
Brewer: Torstein Opperud
Style: Imperial Red Ale
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 24,68 l
Post Boil Volume: 21,84 l
Batch Size (fermenter): 20,00 l
Bottling Volume: 19,00 l
Estimated OG: 1,084 SG
Estimated Color: 43,5 EBC
Estimated IBU: 41,5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 75,9 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,10 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 68,9 %
1,20 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2 16,2 %
0,80 kg Carared (39,4 EBC) Grain 3 10,8 %
0,30 kg Dememera Sugar (3,9 EBC) Sugar 4 4,1 %
25,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60, Hop 5 34,6 IBUs
10,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15, Hop 6 6,9 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 Hop 7 0,0 IBUs
[/tt]