Har noen spørsmål. Ser mange av de er besvart tidligere, men klarer ikke holde styr på alt når jeg må lese så mange tråder Så da kjører jeg heller på med en egen tråd, hvor jeg kan spørre.
Fikk tidligere i vår velsignelse av kona til å begynne med ølbrygging, men det ble aldri noe av. Den gang måtte jeg velge mellom å kjøpe meg motorsykkel eller begynne med ølbrygging. Valget ble åpenbart motorsykkel
MEN, har igjen fått velsignelse til å handle inn litt og litt (har jo tross alt ingenting å finne på når det er snø ute)!
Så da har jeg litt spørsmål.
1. Er det noen som har mulighet til å skrive nøyaktig hva jeg trenger for å starte med all-grain? Kan forøvrig si at det blir kjelebrygging, så BB og andre dyre enheter må droppes i denne omgang (mest av økonomiske årsaker)!
2. Holder temperaturen seg bra om jeg lager meskekar av et gjæringsspann? Bare isolerer det med liggeunderlag eller lignende og monterer kran etc på det?
3. Har 3 valg når det kommer til lagring under gjæring.
1. Badet. Frykter det kan bli for varmt for f.eks. IPA, da kona liker å ha det i overkant varmt (gulvvarmen står på 25 grader tror jeg). Regner med at romtemp vil være rundt 22-23 grader.
2. Uisolert utvendig bod. Her blir det ganske kaldt på vinteren.
3. Innvendig bod. Her er det begrenset med plass, men ingen varmekabler etc. Rommet holder rundt 19-20 grader året rundt. Er endel tøy etc lagret der.
Hvilket av disse valgene burde jeg ta? Tror ikke min bedre halvdel blir overdrevent imponert hvis det lukter stramt i hele huset eller tøy får "ølstank" (som hu kaller det) Kunne tenke meg å brygge litt forskjellig type øl etterhvert, men starter med noe som er litt lettere.
4. Når det kommer til lagring av ferdig flasket øl, så blir den uisolerte boden grunnet plass, temperatur og lys. Kommer uansett til å legge noe over, slik at de forblir i mørket. Er det noe annet jeg burde tenke på her? Blir som sagt tidligere ganske kaldt i denne boden. Har heller ikke verken plass eller mulighet til å ha flere kjøleskap i huset
4. Er det noen andre i Larvik som brygger hjemme, som kunne tenke seg å ha en "læregutt" innom på en batch? Hadde vært spennende å se nøyaktig hvordan dette foregår før jeg hiver meg utpå sjøl Det beste for min del, hadde da vært noen som brygger med kjele osv, siden det er det jeg blir nødt til selv.
Kan hende jeg kommer på flere spørsmål, men dette er de jeg har tenkt mest på!
Fikk tidligere i vår velsignelse av kona til å begynne med ølbrygging, men det ble aldri noe av. Den gang måtte jeg velge mellom å kjøpe meg motorsykkel eller begynne med ølbrygging. Valget ble åpenbart motorsykkel
MEN, har igjen fått velsignelse til å handle inn litt og litt (har jo tross alt ingenting å finne på når det er snø ute)!
Så da har jeg litt spørsmål.
1. Er det noen som har mulighet til å skrive nøyaktig hva jeg trenger for å starte med all-grain? Kan forøvrig si at det blir kjelebrygging, så BB og andre dyre enheter må droppes i denne omgang (mest av økonomiske årsaker)!
2. Holder temperaturen seg bra om jeg lager meskekar av et gjæringsspann? Bare isolerer det med liggeunderlag eller lignende og monterer kran etc på det?
3. Har 3 valg når det kommer til lagring under gjæring.
1. Badet. Frykter det kan bli for varmt for f.eks. IPA, da kona liker å ha det i overkant varmt (gulvvarmen står på 25 grader tror jeg). Regner med at romtemp vil være rundt 22-23 grader.
2. Uisolert utvendig bod. Her blir det ganske kaldt på vinteren.
3. Innvendig bod. Her er det begrenset med plass, men ingen varmekabler etc. Rommet holder rundt 19-20 grader året rundt. Er endel tøy etc lagret der.
Hvilket av disse valgene burde jeg ta? Tror ikke min bedre halvdel blir overdrevent imponert hvis det lukter stramt i hele huset eller tøy får "ølstank" (som hu kaller det) Kunne tenke meg å brygge litt forskjellig type øl etterhvert, men starter med noe som er litt lettere.
4. Når det kommer til lagring av ferdig flasket øl, så blir den uisolerte boden grunnet plass, temperatur og lys. Kommer uansett til å legge noe over, slik at de forblir i mørket. Er det noe annet jeg burde tenke på her? Blir som sagt tidligere ganske kaldt i denne boden. Har heller ikke verken plass eller mulighet til å ha flere kjøleskap i huset
4. Er det noen andre i Larvik som brygger hjemme, som kunne tenke seg å ha en "læregutt" innom på en batch? Hadde vært spennende å se nøyaktig hvordan dette foregår før jeg hiver meg utpå sjøl Det beste for min del, hadde da vært noen som brygger med kjele osv, siden det er det jeg blir nødt til selv.
Kan hende jeg kommer på flere spørsmål, men dette er de jeg har tenkt mest på!