Satt mitt første brygg for over to år siden. Dette var ekstrakt kjøpt på europris og resultatet ble mildt sagt mindre bra. Etter dette ble ølbryggingen lagt litt på hyllen før nå i sommer da jeg og en kompis plutselig kom over en video på youtube. Dette tente "gnisten" igjen.
Vi ønsket begge å ikke bruke ekstrakt denne gangen. Etter mye lesing på internett er det flere spørsmål enn svar.
Slik vi har tenkt å gå frem er å bruke en meskepose med knust malt siden vi bare har en kasserolle på 18 liter. Framgangsmåten med dette er etter hva jeg har forstått er å koke opp vannet til 76 C for så å senke posen med malt nedi. Dette skal så stå å "godgjøre" seg i 65-67 C i alt fra 30min-70min for å la de forskjellige enzymene produsere sukker. Er dette korrekt? Hva kalles denne typen mesking? Hvor mye vann skal tilsettes for meskingen av totalt ønsket ferdig brygg?
Når denne delen av prossesen er ferdig skal det da tilsettes vann med en grad på 76 C for å stoppe enzymenes arbeid?(har lest dette et sted)
Kokingen av vørtelen og det resterende tror jeg vi har fått ganske klart for oss så dette har vi ikke noe spørsmål om(enda?)
Vi ønsket begge å ikke bruke ekstrakt denne gangen. Etter mye lesing på internett er det flere spørsmål enn svar.
Slik vi har tenkt å gå frem er å bruke en meskepose med knust malt siden vi bare har en kasserolle på 18 liter. Framgangsmåten med dette er etter hva jeg har forstått er å koke opp vannet til 76 C for så å senke posen med malt nedi. Dette skal så stå å "godgjøre" seg i 65-67 C i alt fra 30min-70min for å la de forskjellige enzymene produsere sukker. Er dette korrekt? Hva kalles denne typen mesking? Hvor mye vann skal tilsettes for meskingen av totalt ønsket ferdig brygg?
Når denne delen av prossesen er ferdig skal det da tilsettes vann med en grad på 76 C for å stoppe enzymenes arbeid?(har lest dette et sted)
Kokingen av vørtelen og det resterende tror jeg vi har fått ganske klart for oss så dette har vi ikke noe spørsmål om(enda?)