Hei
Jeg er nykommer på dette forumet og tar i mot alle tips og råd.
Jeg har forsøkt meg på brygging av Fresh Wort Kit Belgisk Blond og håper at den er klar noe før jul.
Istedenfor medfølgende gjær SafAle BE-256 har jeg valgt SafAle BE-134 Belgisk Saison da Saisonøl skal passe til rakfisk.
Er det noen som har prøvd noe lignende eller har noen tanker om dette?
Dette ble satt for 4 dager siden i 25l gjæringskar og jeg har klart å holde temperatur på ca 21 grader i bunn av kar og underkant av 20 grader i toppen målt med IR-termometer. Bør jeg forsøke å få temperaturen ned, opp eller virker det som en akseptabel temperatur under gjæring?
Nå er det ca. 25 sekunder mellom plopping i gjærlås. Jeg synes utgjæring har gått fort i forhold til tidligere brygging av ingefærøl, cider og vin.
Jeg målte ikke OG i starten da jeg regner med at den holder ca hva som loves i veiledning. Jeg skal måle før tapping på flasker for å beregne alkoholinnhold.
Jeg er nykommer på dette forumet og tar i mot alle tips og råd.
Jeg har forsøkt meg på brygging av Fresh Wort Kit Belgisk Blond og håper at den er klar noe før jul.
Istedenfor medfølgende gjær SafAle BE-256 har jeg valgt SafAle BE-134 Belgisk Saison da Saisonøl skal passe til rakfisk.
Er det noen som har prøvd noe lignende eller har noen tanker om dette?
Dette ble satt for 4 dager siden i 25l gjæringskar og jeg har klart å holde temperatur på ca 21 grader i bunn av kar og underkant av 20 grader i toppen målt med IR-termometer. Bør jeg forsøke å få temperaturen ned, opp eller virker det som en akseptabel temperatur under gjæring?
Nå er det ca. 25 sekunder mellom plopping i gjærlås. Jeg synes utgjæring har gått fort i forhold til tidligere brygging av ingefærøl, cider og vin.
Jeg målte ikke OG i starten da jeg regner med at den holder ca hva som loves i veiledning. Jeg skal måle før tapping på flasker for å beregne alkoholinnhold.
