Jeg skal brygge for første gang og har kjøpt inn ingredienser til Nøgne Ø Saison. Har noe spørsmål ifm dette.
Jeg kjøpte gjær på flaske, men den ble liggende minst 10 timer i romtemperatur før den kom i kjøleskapet. Kan dette ha ødelagt gjæren? (Edit: bør holde i 1-2 dager i romtemperatur)
Kan UT200 termostat brukes til å måle temperatur under meskingen også? (Edit: sensor tåler ikke vann)
I oppskriften på Nøgne Ø Saison står det gjæring i 2 uker og temperatur 25 grader. Jeg har forstått at for saison bør temperaturen økes gradvis mot 25 grader. I hvilket tempo og steg bør jeg øke? Har kjøleskap, 20w varmeplate og UT200 termostat. (Edit: starter på 21 grader og øker med 1 pr dag)
Jeg kjøpte gjær på flaske, men den ble liggende minst 10 timer i romtemperatur før den kom i kjøleskapet. Kan dette ha ødelagt gjæren? (Edit: bør holde i 1-2 dager i romtemperatur)
Kan UT200 termostat brukes til å måle temperatur under meskingen også? (Edit: sensor tåler ikke vann)
I oppskriften på Nøgne Ø Saison står det gjæring i 2 uker og temperatur 25 grader. Jeg har forstått at for saison bør temperaturen økes gradvis mot 25 grader. I hvilket tempo og steg bør jeg øke? Har kjøleskap, 20w varmeplate og UT200 termostat. (Edit: starter på 21 grader og øker med 1 pr dag)
Sist redigert: