OG på Ægirs IPA?

Har denne stående til karbonering - lover knall. Dessverre brygget jeg en ganske liten batch av den så øvelsen må gjentas.
WLP-051 har noe dårligere utgjæring enn de "vanlige" gjærene som brukes til IPA, så om du vil ha den tørr bør den meskes ganske lavt. Jeg ble litt bekymret da min viste 1.018 som FG, men jeg fikk gjæren litt i suspansjon og hevet temperaturen en grad eller to og da krøp den ned på 1.016 som var det som stod i oppskriften.
 
Takk. Har brygget denne tre-fire ganger nå med WLP-001 og gjærstarter, og det funker bra. Har kommet til at tørrhumlingen er litt ramm så skal halvere denne neste gang og bruke Amarillo i stedet for Cascade.
 
Den faktiske oppskriften til 25l med utbytte på 75% fra ølbrygging fra hånd til
Munn

6400g pale malt
600g carahell
300g caramunich

Mesk på 66 grader

Og 1.064
FG 1.015

50 ibu

Centennial 10% 25g 60 min
Galena 12.5% 20g 60 min
Centennial 20g 5 min
75g centennial tørrhumle
125g citra tørrhumle

Wlp 051 gjær
 
Første prøvesmaking av denne i går kveld. Herreminjesus så godt det var. Høyst sannsynlig det beste brygget jeg noensinne har satt. Denne skal inn i standardeeportoaret.

Jeg brukte wlp-051 som oppskriften sier.

Jeg har ikke for vane å bli blendet av at noe er hjemmelaget, men denne er en sterk kandidatat til den beste IPA jeg noensinne har smakt. At den er blodfersk hjelper selvsagt kontra noe som er fra polet.

For øvrig et av mine to første eksperimenter med ren O2 og justering av vann. Tempkontroll og riktig mengde gjær har vært på stell en stund på flere brygg. Hvor mye disse faktorene isolert sett utgjør har jeg ingen formening om siden sammenligningsgrunnlaget er svært tynt.

Justerte vannet iht tabellen til Gahr som finnes i medlemsseksjonen.

Crispt, bøtter og spann av humlearoma og generelt pur lykke. Løp og brygg!
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp