Økologisk Frukt i Øl, pesticider

Siden en del benytter skall fra ulike frukter i en del av sine brygg, så tenkte jeg at denne infoen fra mattilsynets sider kunne være av interesse for noen.

Kan man bruke appelsinskall i maten?
Mange, om ikke alle, appelsiner vokses og sprøytes etter høsting for å forhindre at de tørker ut eller mugner i transporten. Dette er stort sett ikke et problem, siden appelsiner skrelles før de spises. Men skal man bruke appelsinskallet i maten bør man skrubbe og vaske skallet ordentlig i varmt vann først. Man antar at mesteparten av restene vil da være fjernet fra skallet. Et kanskje bedre alternativ er å bruke økologisk dyrkete appelsiner. Appelsinmarmeladen man kjøper i butikken er laget på basis av spesielle, bitre appelsiner. De er laget spesielt for å brukes i marmelade, og er ikke sprøytet slik vanlige appelsiner er.
( http://matportalen.no/artikler/2004/1/sporsmaal_og_svar_om_plantevernmidler_i_mat )

Jeg har også merket at feks lemonade fra vanlige sitroner smaker langt bittrere enn lemonade fra økologiske sitroner.
 
Tilbake
Topp