øl og fat

Hei,
Tenkte å kjøpe meg inn litt co2 og noen fat og komme igang med fating, og har et par spørsmål.

Lagring:
Jeg har kun et kjøleskap ekstra i kåken (og får ikke inn flere), dette bruker jeg derfor som kombinert gjærskap og lagring når det ikke står noe til gjæring. Forhåpentligvis skal jeg klare å få lurt inn et til i fremtiden så gjæring kan gjøres i et annet, i mellomtiden så betyr det derfor at jeg sikkert kommer til å kjøre på med naturlig karbonering på en del fat, samt at jeg sikkert må lagre en del av fatene etter de er karbonert i en kjellerbod som holder rundt 15-17 grader før de dyttes inn i kjøleskapet et par dager før jeg skal begynne å servere fra de.

Vil dette by på noen problemer? for eksempel i forhold til karboneringen og temperaturer som kan gå litt opp og ned? Eller er det helt uproblematisk og lagre fatene i litt varmere temperaturer etter at de har blitt karbonert? (Klar over at holdbarheten går litt ned, men i forhold til kullsyre osv).

Er det noen andre ting jeg bør være obs på når det gjelder fating og innkjøp av utstyret, eller er dette relativt rett frem? når man googler så er det ikke alltid det høres ut som det er det :) hehe
 
Varierende temperatur er ikke noe problem med ferdig karbonert øl. De fleste tvangskarbonerer - enkelt og greit, mindre gugge i fatene.
Kjøp nye fat, og start med picnic-kran til du har funnet ut hva slags opplegg du helst vil ha.
 
Sist redigert:
Dersom du ønsker å karbonere fatene med sukker må du først trykksette fatene litt med CO2 slik at de tetter skikkelig. Dermed trenger du litt mindre sukker. Det finnes kalkulatorer for dette ett eller annet sted
 
Også er det de som sier at ølet blir overkarbonert med samme mengde sukker på fat vs flaske, mens andre sier at det går greit...
 
Også er det de som sier at ølet blir overkarbonert med samme mengde sukker på fat vs flaske, mens andre sier at det går greit...

Hehe ja, fant ut etter google runden min at det var ganske mange sterke meninger om akkurat det der, så får vel bare kjøre litt testing og feiling :)
 
Jeg ville gått for mindre sukker-versjonen. Og så smakt. Det er lettere å gi på litt mer co2 enn å få det ut av ølet.
 
Tilbake
Topp