Jeg har ikke klart å spore opp en tråd om akkurat dette så jeg tar sjansen på å starte en ny.
Man funderer jo på hvilke øl man skal prøve seg på fremover. Som helt fersk brygger er det karbonering med sukker på flaske som er aktuelt nå i starten. Når jeg har bladd i masse oppskrifter, har jeg sett noen ekspertråd om at NEIPA ikke egner seg for karbonering på flaske. Med mindre man ønsker å smake våt papp av ølet man brygger.
Så da lurer jeg egentlig på om dette også gjelder andre typer øl? Hva det er som bestemmer om en øl egner seg for karbonering på flaske eller må ha trykk-karbonering? Mye tørrhumling f.eks? Eller om det egentlig ikke har noe å si med mindre man har ekstremt godt utviklede smaksløker?
Man funderer jo på hvilke øl man skal prøve seg på fremover. Som helt fersk brygger er det karbonering med sukker på flaske som er aktuelt nå i starten. Når jeg har bladd i masse oppskrifter, har jeg sett noen ekspertråd om at NEIPA ikke egner seg for karbonering på flaske. Med mindre man ønsker å smake våt papp av ølet man brygger.
Så da lurer jeg egentlig på om dette også gjelder andre typer øl? Hva det er som bestemmer om en øl egner seg for karbonering på flaske eller må ha trykk-karbonering? Mye tørrhumling f.eks? Eller om det egentlig ikke har noe å si med mindre man har ekstremt godt utviklede smaksløker?