Finn Berger
Moderator
Med en gang vinteren viser tegn til å vike, og det er mulig å suge litt varme ut av sola når vi kryper sammen i et lunt hjørne, drar vi med oss glass, tepper, aviser, øljekk og flasker ut. Vi rigger opp stoler til oss og katta, og så nyter vi ølet på den måten du bare kan nyte øl i friluft.
Det rare er at ølet blir bedre av å komme seg ut.
Du skjenker opp en IPA, og aromaen er friskere og reinere enn om du gjør det inne. Maltsmaken i altbieren er djupere, og du kan kjenne flere av de gode smakene fra det mørke maltet i en porter eller en stout. Og det aller merkeligste; den pilsen som du egentlig ikke synes er all verdens i tusmørket inne, er plutselig blitt veldig god.
Er det bare vi her på Hadeland som opplever ølvåren på denne måten, eller er det flere som deler denne erfaringa? Og om vi er flere: Dreier seg om en rein placeboeffekt - eller er det noe mer? Går det an å tro på at ølet vårt egentlig er så godt som det smaker i vårsola?
Det rare er at ølet blir bedre av å komme seg ut.
Du skjenker opp en IPA, og aromaen er friskere og reinere enn om du gjør det inne. Maltsmaken i altbieren er djupere, og du kan kjenne flere av de gode smakene fra det mørke maltet i en porter eller en stout. Og det aller merkeligste; den pilsen som du egentlig ikke synes er all verdens i tusmørket inne, er plutselig blitt veldig god.
Er det bare vi her på Hadeland som opplever ølvåren på denne måten, eller er det flere som deler denne erfaringa? Og om vi er flere: Dreier seg om en rein placeboeffekt - eller er det noe mer? Går det an å tro på at ølet vårt egentlig er så godt som det smaker i vårsola?