Har før slitt med karbonering av ølet - dvs. liten futt i ølet. Nå er problemet at det ble for mye.
Første flaske sprang under etikettpåsetting , avsluttet da etikettpåsetting og satte ølet i kjeller (15 grader). Sjekket flaskeskår nøye og konkluderte med at det var en skadet flaske. Da flaske nr. 2 gikk av i kjelleren ble teorien revurdert. Har nå satt alt i kjøleskap (5 grader).
Karbonerte, før flasking, på tønne 5 dager i kjøleskap (uten innristing) til et trykk på ca. 4 volum enheter. Har tappet på små brune 0,33 l flasker (vanlige ølflasker for panting). Trodde de tålte såpass trykk.
Er det noen mulighet til å berge flaskene slik at de kan oppbevares i serveringstemperatur (omkorking etc) eller vil det ødelegge ølet pga. lufttilgang?
Eller bør jeg åpne flaskene kjøleskapkalde - og kun bruke glasservering?
Første flaske sprang under etikettpåsetting , avsluttet da etikettpåsetting og satte ølet i kjeller (15 grader). Sjekket flaskeskår nøye og konkluderte med at det var en skadet flaske. Da flaske nr. 2 gikk av i kjelleren ble teorien revurdert. Har nå satt alt i kjøleskap (5 grader).
Karbonerte, før flasking, på tønne 5 dager i kjøleskap (uten innristing) til et trykk på ca. 4 volum enheter. Har tappet på små brune 0,33 l flasker (vanlige ølflasker for panting). Trodde de tålte såpass trykk.
Er det noen mulighet til å berge flaskene slik at de kan oppbevares i serveringstemperatur (omkorking etc) eller vil det ødelegge ølet pga. lufttilgang?
Eller bør jeg åpne flaskene kjøleskapkalde - og kun bruke glasservering?