Hallstein
Norbrygg-medlem
Nå sitter jeg her, og har nettopp hatt oppi bitterhumla. Smakte på vørteren, og det er helt tydelig at det er en smak som er borte fra vørteren denne gangen når jeg mesket i kjølebag i stedet for BIAB. Jeg lurer på om det kan være astringensen som er borte.... Når det kommer til effektivitet, ser det ut som at jeg har økt effektiviteten litt fra 73% til nærmere 75-77%.
Mesket med 4kilo malt og 12 liter vann. Vorlaufet og fikk ut 5,5 liter vørter. Skylte med 22 Liter vann og fikk ut de siste 20,5L med vørter. Gravityen på vørteren i first runnings var rundt 1.060, og vørteren som kom ut ved slutten av skyllinga var på 1.015 ca. Da tror jeg nok det vil gå bedre med nytt utstyr!
Mesket med 4kilo malt og 12 liter vann. Vorlaufet og fikk ut 5,5 liter vørter. Skylte med 22 Liter vann og fikk ut de siste 20,5L med vørter. Gravityen på vørteren i first runnings var rundt 1.060, og vørteren som kom ut ved slutten av skyllinga var på 1.015 ca. Da tror jeg nok det vil gå bedre med nytt utstyr!